Toată lumea știe că trebuie să ții un regim drastic atunci când ai diabet. Totodată, există alimente care scad glicemia. Ar fi bine să le introduci în meniul tău, pentru că au efecte benefice în această afecțiune.
Alimente care scad glicemia sunt: fasolea verde, vinetele, tomatele, spanacul, urzica, salata, năsturelul, varza, ceapa, usturoiul. Lămâile, merele, afinele, coacăzele negre sunt și ele indicate, dar trebuie consumate în cantități limitate, după sfatul nutriționistului.
Alimente care scad glicemia: Hrișca
Studiile medicale arată că hrișca are calitatea de a scădea glicemia în diabetul de tip II. ”Frunzele fragede care au un gust amărui, dar plăcut, constituie un adaos valoros în dietă. Ele pot fi gătite în același fel ca spanacul”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor. ”Boabele au un gust bun, ușor dulceag și sunt foarte hrănitoare. Pot fi mâncate crude sau gătite. Dacă nu intră în meniul obișnuit, se face, periodic, o cură cu hrișcă. Boabele bine spălate se înmoaie în apă călduță timp de două-trei ore. Cantitatea zilnică ar trebui să fie de 300 g, repartizată în cadrul celor trei mese principale. Se poate combina cu legume și fructe de sezon. Este recomandată și celor care au alergie la grâu sau intoleranță la gluten”.
Alimente care scad glicemia. Afinul ameliorează simptomele
Afinul este cea mai cunoscută plantă cu efect hipoglicemiant. Sunt indicate atât frunzele, cât şi fructele de afin uscate sau proaspete.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro