Glanda pineala, cunoscuta si sub denumirea de glanda maestru, sau Glanda celui de-al treilea ochi, sau glanda poneala este supranumita glanda maestru si este sediul constiintei creierului nostru avand dimensiunea unui bob de mazare.
Ea secreta in mod natural un hormon numit melatonina, care regleaza ritmurile corporale zilnice, inclusiv ritmul circadian. Antrenarea si dezvoltarea functiei si energiei glandei pineale este extrem de importanta, intrucat aceasta se rasfrange asupra tuturor sistemelor corpului, si are potentialul de a determina amploarea si anvergura actelor mentale de constientizare si de constiinta, precum si a modului in care percepem lucrurile din jur si experientele proprii.
Lumina soarelui are o importanta deosebita pentru glanda pineala, de unde putem desprinde concluzia ca lumina solara, in sine, reprezinta o veritabila sursa de hrana pentru acest centru al constiintei umane. Lumina solara este preluata si prelucrata de ochi, piele, par, pilozitatile nazale si urechi, cu conditia ca aceste organe si parti corporale sa se afle in contact direct cu lumina timp de cel putin 30 de minute pe zi. Pentru a hrani pe deplin glanda pineala, cel mai indicat este ca lumina solara sa patrunda in corp prin pupilele oculare.
Algele marine uscate la soare contin cantitati mari de vitamina D, mai multe vitamine din grupul B, precum si iod. Printre aceste sortimente de alge se numara si kombu, arame, wakame, dulse, si nori.
Legumele cu frunze de culoare verde-inchis, cum sunt varza obisnuita, napii, mustarul verde (frunzele de mustar), brocoli, samd, sunt extrem de hranitoare pentru glanda pineala, in special pentru faptul ca aceasta glanda absoarbe proprietatile legumelor verzi si le distribuie in mod corespunzator catre toate sistemele corpului, astfel incat intregul organism sa fie bine aprovizionat cu hrana.
Carnea, inclusiv carnea de peste, care contine niveluri crescute de mercur, bauturile carbogazoase, fluorul omniprezent in apa potabila si nelipsit din pasta de dinti, precum si expunerea la smog si alti factori poluanti afecteaza functionarea glandei pineale, putand genera o serie de tulburari.
Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?