Dieta bazată pe alimente alcaline reduce excesul de acid din organism și previne apariția bolilor. Alimentele alcaline au un ph mai mare de 7.
Dieta bazată pe alimente alcaline are o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului uman.
Multe dintre alimentele pe care le consumăm sunt toxice sau acide și au un efect nociv asupra corpului.
Pentru a menține un nivel constant al ph-ului din organism este necesar să fie consumate alimente alcaline.
În acest mod ajutăm sângele să se mențină în limite normale, în ceea ce privește ph-ul acestuia.
Aciditatea mare crește riscul de îmbolnăvire a organelor care au rolul de a secreta acizi – intestine, plămâni, ficat, piele, rinichi.
De aceea, este indicat ca alimentația să se compună din produse alcaline în majoritate, și mai puțin alimente acide.
Ce produse sunt alimente alcaline
– bere, apă minerală, vin alb, sparanghel, pepene roșu, mere, fasole verde, ridichi, conopida, cartofi, țelină, banane, spanac.
Din această categorie mai fac parte cerealele și leguminoasele, verdeața, semințele, germenii, dar și ceaiurile, kefirul, laptele prins, iaurtul simplu nepasteurizat, laptele proaspăt de vacă și capră.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro