Shop
Ultimele 100 de articole

Alimentatie sanatoasa: 8 motive pentru care iaurtul este foarte bun pentru intreaga familie

05 mai 2016, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Alimentatie sanatoasa: 8 motive pentru care iaurtul este foarte bun pentru intreaga familie

O alimentatie sanatoasa si echilibrata este cheia pastrarii unui stari bune, a unui tonus excelent pentru intreaga familie. Alimentatia sanatoasa contribuie la intarirea sistemului imunitar si astfel bolile sunt tinute departe. Iata cateva motive pentru care iaurtul ar trebui inclus in lista alimentelor sanatoase.


Alimentatie sanatoasa #1: Iaurtul este mai usor de digerat decat laptele

Sunt multe persoane care nu pot tolera laptele, fie pentru ca sunt alergici la vreo proteina sau intoleranta la lactoza, insa se pot bucura in liniste de iaurt. Procesul de fabricatie face iaurtul mai usor de digerat, iar culturile lactice pe care le contine iaurtul fac mai usoara absorbtia lactozei (care este mai putin alergenica). In plus, in timpul procesului de fabricatie, zaharul din lapte se transforma in glucoza si galactoza (doua zaharuri care sunt mai usor de asimilat de catre persoanele intolerante la lactoza).

 

 

Alimentatie sanatoasa # 2: Iaurtul ajuta colonul

In lumea medicala se spune “Esti la fel de sanatos precum este colonul tau”. Iaurtul contribuie la pastrarea sanatatii colonului in doua moduri. In primul rand datorita bacteriilor lactice compatibile cu culturile bacteriene din intestine. Iar in al doilea rand, iaurtul este o sursa bogata de calciu, un mineral care contribuie, de asemenea la pastrarea sanatatii colonului si la scaderea riscului dezvoltarii cancerului. Potrivit unor studii realizate in tarile scandinave, persoanele cu un consum ridicat de calciu aveau cele mai mici rate de cancer colorectal. O doza medie de 1.200 mg de calciu pe zi reduce cu 75% riscul dezvoltarii cancerului colorectal.

 

 

Alimentatie sanatoasa # 3: Iaurtul imbunatateste absorbtia celorlalti nutrienti

Culturile lactice din iaurt contribuie la imbunatatirea asimilarii celorlalte vitamine si minerale din alimentatie, precum vitaminele B sau calciul din alte surse.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.