Sfaturi sanatoase de la om de stiinta care are aproape 100 de ani
De asemenea, Dr. Kummerow a contribuit la gasirea legaturii dintre pelagra si deficienta de niacinina si primul care a identificat faptul ca grasimile trans au un rol covarsitor in decansarea bolilor de inima. Chiar daca are aproape 100 de ani el inca munceste: se afla in cercetare, iar mintea sa este la fel de ascutita precum odinioara. Iata cateva sfaturi pentru a avea o viata sanatoasa.
„Este obligatoriu sa ai o dieta sanatoasa. Trebuie sa faci sport in fiecare zi. Obisnuiam sa inot dupa amiaza, sa am un pranz sanatos pe care il luam in laborator. Intotdeauna inotam cel putin jumatate de ora, dupa care petreceam aceeasi perioada pe bicicleta”, a marturist omul de stiinta.
Vitaminele K2 su D joaca de asemenea un rol important. Unii cercetatori cred ca optimizarea nivelului de vitamina D printr-o expunere regulata la soare si nu prin inghitirea de vitamine, poate fi un factor cheie pentru sanatatea inimii.
Dr. Kummerow noteaza insa ca excesul de vitamina D datorat suplimentelor alimentare de fapt duce la calcifierea arterelor. Este important sa facem distinctia dintre vitamina D creata de organism prin expunerea la soare si vitamina D inghitita sub forma de pilule. Spre exemplu, in vreme ce este foarte dificil sa ajungi la un exces de vitamina D prin expunere la soare (si sa te confrunti cu calcifierea arterelor), vitamina K2 este critica pentru evitarea unui asemenea rezultat cand exagerezi cu luarea de suplimente cu vitamina D. Rolul biologic al vitaminei K2 este sa ajute la mutarea calciului in zonele organismului unde este nevoie de el, precum in oase si dinti. De asemenea, ajuta la eliminarea calciului din partile organismului unde nu este nevoie de el, precum arterele si tesuturile moi. Simptomele toxicitatii cu vitamina D sunt produse, de fapt, de deficienta de vitamina K2, inclusiv calcifierea nepotrivita care duce la intarirea arterelor.
Zaharul, o alta cauza a bolilor de inima
Zaharul este un alt vinovat care duce la boli de inima. Pentru a-ti proteja sanatatea inimii trebuie sa:
– eviti zaharul, fructoza procesata si cerealele – adica produsele procesate;
– consumi putin catre moderat proteine de calitate (ca de exemplu pasari crescute in curte);
– sa mananci cat de mult vrei grasimi sanatoase (saturate si mononesaturate provenind de la animale si uleiuri tropicale). Cei mai multi oameni au nevoie de 50-80% grasimi in dieta pentru a fi sanatosi.
Sursa: Articles.mercola.com
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5