Cum sa eviti calcifierea arteriala
De asemenea, ai nevoie de un raport optim de calciu, magneziu, sodiu si potasiu si toate acestea se gasesc, in general, din abundenta in dieta pe baza de produse integrale. Iata care este rolul jucat de acesti nutrienti in organism. Dr. Kummerow a aratat ca oamenii care au suferit o operatie de bypass prezentau un procent intre 40-60% de sfingomielina – este o componenta a fosfolipidelor care inconjoara celulele din artere pentru a le proteja – in artere. Nivelul de sfingomielina se modifica odata cu trecerea timpului si este influentat de dieta. Grasimile oxidate favorizeaza crearea de sfingomielina.
„Cand in jumatate din artere este sfingomielina, sarea din sange prezinta o functie negativa; iar calciul o functie pozitiva. Apoi calciul se lipeste de peretii arterei si, gradual, face ca artera coronariana sa se calcifieze. Este bine cunoscut faptul ca in bolile de inima este implicata calcifierea, care impiedica sangele sa circule prin artera coronariana. Inima nu mai primeste cantitatea de sange de care are nevoie si incepe sa doara. Este momentul in care tu ajungi la specialist care te salveaza printr-o operatie de bypass. Tocmai de aceea este important sa eviti calcifierea aterelor. Poti face asta prin eliminarea grasimilor oxidate din alimentatia ta.
De asemenea, un alt lucru mentionat mai devreme, daca nu consumi grasimi trans atunci acestea nu pot interfera cu circulatia sangelui in organis. Grasimile trans nu au nicio influenta pentru ca nu le mananci, asa ca nu ajung in organism. Acesta este celalalta cauza a bolilor de inima. Daca nu consumi grasimi trans si grasimi oxidate nu te vei confrunta cu boli de inima”, explica Dr. Kummerow.
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!