Daca manaci produse procesate, atunci introduci grasimi trans in organism. Din punct de vedere structural, grasimile trans sunt acizi grasi sintetici. 14 dintre ei sunt produsi in timpul procesului de hidrogenare. Ele nu se intalnesc nici in grasimea animala si nici in cea vegetala. Asa cum a explicat Dr. Kummerow, grasimile trans previn sintetizarea prostaciclinei, necesara pentru a tine sangele in miscare.
Atunci cand arterele nu pot produce prostaciclina, sangele formeaza cheaguri, iar tu poti muri intr-o clipa. Ceea ce inseamna ca evitarea grasimilor trans este imperativa pentru sanatatea sanatatii cardiovasculare. Acidul vaccenic, prezent in laptele de vaca, desi este asemanator grasimilor trans, are o cu totul alta compozitie si nu are efectele negative asupra sanatatii asociate cu uleiurile hidrogenate.
Grasimile trans si colesterolul oxidat – responsabile pentru bolile de inima
Dr. Kummerow a publicat de curand un studiu in care arata ca sunt doua lipide (grasimi) din dieta noastra care sunt responsabile cu declansarea si dezvoltarea bolilor de inima. Prima este grasimea trans care se gaseste, partial, in uleiul hidrogenat.
Cealalta lipida este colesterolul oxidat, care se formeaza atunci cand colesterolul este incalzit. Principala sursa a colesterolului oxidat este prajirea produselor. Praful de galbenus de ou este un alt exemplu de aliment unde caldura a afectat grasimea pana la punctul in care a transformat-o in periculosul colesterol oxidat. Si colesterolul oxidat duce formarea cheagurilor de sange in organism.
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!