Adevarat sau fals? Mituri despre alimentatie transmise din generatie in generatie - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Adevarat sau fals? Mituri despre alimentatie transmise din generatie in generatie

Mituri despre alimentatie

Bea opt pahare de apa pe zi

Crezi sau nu aceasta regula nu este chiar corecta. Oamenii nu sunt toti la fel unii sunt mai mari altii mai mici asa ca si cantitatea de lichid necesara zilnic difera. Daca faci mult sport trebuie sa te hidratezi mai des si mai mult. Daca nu prea faci miscare atunci ai nevoie de mai putine lichide. Ceea ce este important este sa-i asiguri corpului cantitatea necesara de lichide astfel incat sa poate functiona corespunzator.

Orezul brun este mai sanatos decat cel alb

De fapt, diferenta de zahar pe care o aduce in sange consumul celor doua tipuri de orez este neglijabila. Orezul brun are aproximativ acelasi indice glicemic precum cel alb. Chiar daca se spune ca tipul brun are mai multi nutrienti, un studiu realizat pe adultii chinezi predispusi la diabet, nu a inregistrat nicio diferenta indiferent de tipul de orez consumat. Iar, uneori, orezul alb poate fi mai usor de digerat.

Daca esti ingrijorat despre efectele consumului de orez alb din cauza riscului de diabet cel mai bine este sa renunti in totalitate la consumul de orez, fie el alb sau brun si opteaza pentru alimente cu un indice glicemic mai scazut.

Nu rata nici: 6 mituri celebre despre alimentatie, demolate

Consumul de oua creste colesterolul

Daca mananci grasimi nu inseamna ca te si ingrasi. Consumul de colesterol nu-ti creste, in mod automat, nivelul de colesterol. Studiile au aratat ca un consum ridicat de oua (cel putin unul pe zi) nu are niciun efect asupra nivelului colesterolului. Mai mult, oul este plin de colina, care este excelenta pentru sanatatea creierului si, totodata, contine o multime de grasimi sanatoase si proteine. Galbenusul are la fel de multe beneficii pentru sanatate precum albusul asa ca nu renunta la el. Adevarul este va nu trebuie sa preiei teama mamei tale in ceea ce priveste consumul de oua.

Mananca produse sarace in grasimi pentru a fi sanatos si in forma

Incepand cu anii ’80 grasimile au fost pe nedrept demonizate. Adevarat, nu trebuie sa consumi doar grasimi, insa acestea au un rol important in dieta. Daca le eviti in totalitate, inseamna ca alimentatia ta este bogata in carbohidrati procesati si in zaharuri, ambele avand un efect negativ asupra vaselor de sange. Produse „fara grasimi” sau alimente procesate inseamna, de obicei, „mult prea mult zahar”.

Si sa inlocuiesti grasimile cu zaharul nu este chiar o idee grozava. De fapt, multi oameni asociaza grasimile saturate, din nefericire etichetate drept grasimi nesanatoase, cu bolile de inima si obezitatea. Adevarul este ca organismul uman are nevoie de grasimi saturate asa ca asigura-te ca in dieta ta ai inlus surse sanatoase de grasimi, precum avocado, nuca de cocos, carne din animale hranite cu iarba, oua ecologice.

Sursa: care2.com

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/03/2022