7. Alearga
Alege un exercitiu pe care sa-l faci saptamanal si imediat dupa ce l-ai terminat masoara-ti pulsul. In cazul in care observi diferente semnificative de la o saptamana la alta, spre exemplu 180 de batai pe minute intr-o zi si in alta 165 de batai pe minut este recomandat sa mergi la un specialist. Diferenta dintre cele doua ar putea semnala o problema de sanatate precum o artera blocata sau o inima slabita.
8. Exercitii de respiratie
Opreste-te si inspira incet, adanc. Chiar mai bine, respira de 6 ori in 30 de secunde. In acest fel iti poi reduce tensiunea arteriala sistolica, potrivit unui studiu realizat de catre Hypertension Research. Daca vei practica aceste exercitii in mod constant atunci efectul va dura pentru totdeauna.
9. Evita epuizarea
Nu lasa munca sa fie cea care iti pune capat zilelor: epuizarea mareste riscul de a te confrunta cu boli de inima, potrivit unui studiu publicat in Psychosomatic Medicine. Vestea buna este ca barbatii care s-au confruntat cu epuizarea au redus simtomele acestei cu pana la 57% facand exercitii de cardio de numai 2-3 ori pe saptamana.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?