- Renunta la obiceiul de a manca din punga
Este atat de usor sa mananci mai mult decat vrei atunci cand alimentele se afla in punga. Spre exemplu, daca ai chef de biscuti, ia unul-doi pune-i pe un platoul astfel incat sa nu mananci tot pachetul. Este de ajutor sa vezi exact cantitatea pe care o inghiti si odata ce ai lasat punga/pachetul din maini sunt sanse mici sa te mai intorci la ea/el.
- Comanda nu doar ce vrei ci si cum vrei
Restaurantele sunt cunoscute pentru ca ofera portii foarte mari, insa tu nu ar trebui sa mananci tot din farfurie. Fie scapi de tot de cosuletul cu paine, fie dupa ce dai fiecarui mesean cate o felie, inapoiezi restul chelnerului. Iar atunci comanzi felul principal sau desertul cere ca jumatate din el sa-ti fie pus la pachet.
- Alege alimentele „incete”
Unele produse vin cu un incetinitor natural: fisticul este in coaja, ciresele proaspete au samburi. Alegand astfel de alimente vei fi obligat sa mananci mai incet si mai putin. In plus, samburii sau cojile ramase pe farfurie iti vor reaminti cat ai mancat deja. Sau manca produse care au deja limitare: un mar, o banana si o portocala.