6. Pastele “al dente” sunt mai sănătoase
Pentru ca pastele să asigure senzaţia de saţietate mai multă vreme, acestea trebuie să fie preparate “al dente”, adică fierte la exterior, dar cu miezul ferm. Atunci când pastele sunt mai tari, enzimele digestive din intestin au nevoie de mai mult timp pentru a transforma amidonul în zaharuri, pe care le eliberează mai lent în fluxul sangvin şi astfel, senzaţia de saţietate persistă mai mult. Dacă pastele sunt fierte prea mult, amidonul este descompus rapid în zaharuri. Pentru a avea paste “al dente”, ar trebui să opriţi focul cu 2-3 minute mai devreme decât este indicat pe pachet.
Te mai poate interesa: 10 alimente cu care poti face curatenie in casa. Cum te ajuta orezul, mustarul, nucile
7. Bananele sunt mai sănătoase verzi
Cu cât banana este mai verde, cu atât aceasta conţine mai mult amidon rezistent care este mai lent absorbit în organism şi astfel veţi consuma mai puţine calorii. În schimb, când banana este coaptă, amidonul se transformă repede în zahăr.
8. Cafeaua neagră este mai sănătoasă decât cea cu lapte
Nutriţioniştii spun că o cafea preparată cu lapte integral are nu mai puţin de 225 de calorii, adică 11% din necesarul caloric zilnic al unei femei. În schimb, o cafea simplă, nu are decât 50 de calorii. Cafeaua simplă protejează inima contra maladiilor cardiace, precum şi de diabetul de tip 2.
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2