5. Imbunatateste sistemul imunitar
Consumul zilnic de ghimbir te poate proteja impotriva racelii si a gripei din sezonul rece. Planta este bogata in zinc, crom si magneziu care stimuleaza circulatia sangeluri si reduce frisoanele, transpiratia in exces si febra. Lamaia, un alt produs care imbunatateste sistemul imunitar, merge foarte bine cu ghimbirul. Consuma zi de zi ceai cu lamaie si ghimbir si vei ramane sanatos pe toata durata anului.
6. Ofera o savoare aparte orcarui preparat culinar
Pentru multe persoane ghimbirul este cel mai important ingredient folosit in bucatarie. Are un gust dulce si, in acelasi timp, usor picant, si ofera savoare oricarei mancari sau bauturi. Ghimbirul poate fi adaugat intr-un desert, in felul principal, la aperitiv sau in bauturi.
7. Te ajuta sa scapi de kilogramele in plus
Poti reduce cu usurinta consumul de alimente si, prin urmare, scaderea in greutate prin adaugarea ghimbirului in dieta. Planta promoveaza satietatea, ceea ce inseamna mai putine calorii consumate. Despre ghimbir se spune ca este un puternic agent natural care suprima foamea si apetitul. In plus, imbunatateste metabolismul si arderea grasimilor.
8. Ghimbirul este un puternic afrodisiac
Ghimbirul a fost folosit ca afrodisiac pentru mii de ani. Planta are abilitatea de a creste sensibilitatea si circulatia. Asa ca data viitoare cand planuiesti o seara romantica nu uita sa incluzi ghimbirul in meniu.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?