7 mituri despre iaurt pe care trebuie sa le cunosti
Miturile despre iaurt si probiotice exista din abundenta. Iata cele mai intalnite 7 mituri despre iaurt pe care trebuie sa le cunosti.
Toate iaurturile sunt sanatoase
Gresit! Clitatea unor iaurturi este indoielnica si contin mai mult zahar decat dulciurile. Alte iaurturi sunt pline de aditivi, coloranti si agenti de ingrosare si cel mai bine este sa le eviti.
Toate iaurturile contin probiotice benefice
Multe iaurturi se incalzesc in timpul procesului de fabricatie ori a transportului si nu mai contin „culturile vii de bacterii” anuntate pe ambalaje. Din nefericire nu este usor sa-ti dai seama daca produsul contine ori nu bacteriile respective.
Citeste si: 5 mituri despre iaurt si adevarul
Iaurturile sunt cea mai buna sursa de probiotice
Nicio sansa sa fie asa. Este adevarat ca iaurturile neindulcite cu culturi vii sunt sanatoase si isi gasesc locul in orice dieta care se respecta, insa nu sunt nici pe departe cea mai buna sursa de probiotice. Nu cand pe aceasta lume exista muraturile fermentate, varza murata, kimchi, kefir si lista poate continua. Aceste produse sunt mai bogate in probiotice si contin o varietate mai larga de bacterii sanatoase decat iaurturile.
Iaurturile contin o varietate mai larga de probiotice
De obicei, iautul contin doua ori trei specii de probiotice in functie de culturile inoculate in produsul respectiv. De obicei, iaurturile au Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus si uneori Streptococcus salivarius sau Bifidobacteria.
Citeste continuarea: 1 2