6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in bucatarie
Sote
Sote-ul presupune prepararea la temperatura mare in grasime (de obicei unt) a legumelor. Trebuie mestecat tot timpul in tigaie pentru a nu se prinde. „Saute” in limba franceza inseamna „a sari”.
Nu rata nici: 6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie
Deglasare
Deglasarea este o metoda de obtinere a sosului pentru friptura. In tava in care s-a gatit preparatul, toarna apa, vin sau supa. Cu o lingura de lemn se razuie baza vasului, ca sa se desprinda resturile de carne. Fierbe cateva minute, cat sa scada, apoi strecoara, adauga unt cat o nuca. Sosul este gata si numai bun de servit alaturi de friptura sau de peste.
Bechamel
Bechamel sau sosul alb este nelipsit din bucataria internationala. El se obtine cu ajutorul a trei ingrediente: unt, faina si lapte. Untul si faina se folosesc in cantitati egale iar laptele se adauga in functie de consistenta pe care ne dorim sa o obtinem in final. In acelasi timp, in functie de utilizarea sosului putem aromatiza fie untul, fie laptele (care trebuie adaugat fierbinte). De obicei se folosesc ceapa si/sau ierburi aromatice pe care in final le eliminam inainte de a servi acest sos.
Te mai poate interesa: 7 condimente cu beneficii majore pentru sanatate
Sursa: sheknows.com
Imagine de Jan Vašek de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025