3. Varza rosie
Este o varietate a verzei albe. Insa, pe langa culoare, intre varza rosie si cea alba sunt si alte diferente, extrem de importante. De pilda, stim ca varza alba are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. Ei bine, varza rosie contine de pana la 8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina, iar pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol important ca medicament.
4. Conopida
Membra a familiei cruciferelor alaturi de varza, broccoli, napi si varza de Bruxelles, conopida este un aliat de nadejde in lupta organismului cu substantele toxice. Atunci cand ficatul nu actioneaza eficient impotriva toxinelor, acestea afecteaza celulele organismului si pot duce la formarea de tumori canceroase. Fitonutrientii din conopida contribuie la optimizarea functiilor ficatului, care neutralizeaza substantele toxice. Sulforafanul este un compus care se formeaza atunci cand legumele crucifere sunt mestecate sau tocate si care produce enzimele ce curata organismul de toxinele cancerigene.
Numita de celebrul Mark Twain „varza cu studii superioare”, conopida are o istorie lunga de 2500 de ani. Cercetatorii de la Universitatea din Hawaii au facut studii din care rezulta ca fitonutrientii din conopida aduc beneficii si sistemului cardiovascular. Acestia mentin colesterolul la un nivel optim si actioneaza pozitiv asupra sintezei grasimilor si a trigliceridelor.
La fumatori, un consum regulat de conopida scade riscul de cancer la plamani cu 70%, iar la nefumatori cu 30%. Insa, daca esti fumator, nu considera acest procent un imbold pentru a continua sa te bucuri de tigari…
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025