6 alimente care cresc nivelul dopaminei din creier. De-acum vei fi tot timpul fericit! - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 alimente care cresc nivelul dopaminei din creier. De-acum vei fi tot timpul fericit!

alimente care cresc nivelul dopaminei

Nuci, alune, migdale si seminte sanatoase

Nucile braziliene sunt foarte de bogate in seleniu, un nutrient critic pentru productia sanatoasa de dopamina. Migdalele contin tirozina, iar semintele de dovleac sunt pline de complexul de vitamine B, acid folic si zinc – toate necesare pentru productia de dopamina.

Nucile, semintele de chia si semintele de canepa furnizeaza raportul perfect de omega 3, antioxidanti si acid linoleic necesar pentru hormoni sanatosi si neurotransmitatori.

Lactate crude, fermentate provenite de la animale hranite cu iarba

Lactatele crude care provin de la vaci, capre si oi hranite cu iarba sunt extraordinar de bogate in omega 3, colina si CLA, care imbunatatesc functiile hormonale si ale neurotransmitatorilor. In plus, fermentatia lor produce enzime si probiotice care imbunatatesc functionarea sistemului digestiv si reduc stresul inflamator din corp.

Aceste enzime si microbi sanatosi usureaza sintetizarea alaninei, tirozinei si fenilalaninei necesare pentru productia sanatoasa de dopamina. Totodata lactatele crude fermentate provenite de la animalele hranite cu iarba sunt bogate in precursorii glutation, ca de exemplu cisteinei, acidului glutamic si glicinei. De asemenea, contin si L-glutamina, care este critica  pentru sanatatea membranei matelor.

Afectiunea sistemului digestiv este una dintre cauzele stresului neurologic si a reducerii activitatii neurotransmitatorilor.

Nu rata nici: Esti trist, stresat sau depresiv? Iata 9 modalitati sa-ti cresti nivelul de dopamina

Produse de origine animala

Cele mai bune produse de origine animala pentru cresterea productiei de dopamina sunt somonul salbatic, carnea de vita hranita cu iarba, miel, bizon, bivol dar si de pui, curcan crescuti in curte, ca si ouale provenite de la ele.

Aceste alimente sunt bogate in grasimi esentiale si in oxidanti necesari pentru reducerea inflamatiei din creier ca si in sprijinerea sanatatii neuronale ca si a conexiunii dintre neurotransmitatori.

Crucifere si Allium

Legumele din familia cruciferelor precum sfecla furajera, sfecla, varza de Bruxelles, varza si conopida sunt extrem de bogate in sulf, complexul de vitamine B. Dar si in antioxidati si minerale. Familia allium din care fac parte usturoiul, ceapa, arpagicul, prazul etc sunt bogate in antioxidanti si in sulf, acesta creste nivelul de glutation care este crucial pentru sanatatea creierului si de eliberarea optima de dopamina.

Sursa: drjockers.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/08/2021