Uleiul de cocos este o adevarata minune si poate fi folosit ca ingredient atat in bucatarie, cat si in cosmetica.
Iata 5 utilizari ale uleiului de cocos despre care n-ai mai auzit pana acum.
-
La prajit
Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de cocos isi pastreaza structura la temperaturi inalte. In plus, imbogateste aroma felurilor preparate.
-
La asezonat
Adauga ulei de cocos in piureul de cartofi sau supa. Pe langa gustul deosebit, uleiul va reduce apetitul si vei manca mai putin.
-
La smoothie-uri
Adauga o lingurita de ulei de cocos in smoothie-uri si vei avea o bautura cu adevarat energizanta. In plus, contribuie la scaderea in greutate.
-
La maioneza
Foloseste ulei de cocos in locul uleiului de floarea soarelui atunci cand faci maioneza. Vei obtine un preparat gustos si cu un continut mai mic de grasimi nesanatoase.
-
Protejeaza ouale
Atunci cand cumperi oua, freaca-le cu putin ulei de cocos. Gratie proprietatilor sale antibacteriene, uleiul de cocos va “igieniza” coaja oului.
Sursa: brightside.me