5 trucuri sa faci cea mai buna inghetata in casa - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

5 trucuri sa faci cea mai buna inghetata in casa

 

3. Atentie la temperatura

Inghetata ar trebui sa stea la -6, -3 grade, si chiar la -12 grade. Daca este prea rece nu mai e la fel de gutoasa.

De asemenea, cand o prepari, daca vrei o textura cremoasa, laptele trebuie fiert la foc mic, pana da in clocot. Apoi se adauga celelalte ingrediente importante, ouale.

 

 

4. Bate ouale

In momentul in care adaugi ouale in reteta, sincronizarea face toti banii. Nu pune ouale in laptele cald, pentru ca mai degraba vei face oua jumari decat un desert cremos. Bate ouale cu celelalte ingrediente din reteta ta, apoi adauga lingurita cu lingurita laptele, pana cand ouale vor ajunge la o temperatura mai ridicata. Abia atunci pot fi adaugate in laptele fierbinte si amesteca bine pana cand mixul ajunge la aproximativ 80 grade Celsius. Continua sa amesteci pana cand lichidul va incepe sa se lipeasca pe spatele lingurii. Din acest moment n-ar mai trebui sa dureze mai mult de 5-10 minute pana cand mixtura sa ajunga la stadiul lipicios.

 

 

5. Nu amesteca prea tare

Atunci cand amesteci baza de inghetata, aceasta ar trebui sa arate ca o crema grosuta, insa nu foarte ferma. Altfel, inghetata nu va avea textura cremoasa. Pune amestecul intr-un recipient putin inalt cu capac, apoi infasoara folie alimentara peste marginile capacului, pentru rezultate mai bune.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/06/2014