Inghetata este delicioasa si numai buna pe timp de vara. Nu esti foarte tentata sa o faci in casa pentru ca te gandesti ca n-o sa-ti iasa. Insa trucurile te mai jos te pot ajuta. Iata 5 sfaturi sa faci cea mai buna inghetata in casa.
1. Foloseste lapte
Desi inghetata este facuta din smantana, cea cu lapte integral este mult mai sanatoasa. Laptele integral contine mai putine grasimi si permite incorporarea altor ingrediente si arome care vor da un gust mai intens inghetatei. Daca doresti sa utilizezi fructe, acestea trebuie sa fie mai coapte decat le mananci de obicei, pentru ca vor deveni mai aromate in inghetata.
2. Atentie la proportii
Indulcitorii si aromele sunt cruciale in crearea unui desert, insa tot ele pot duce la formarea cristalelor de gheata si la pierderea texturii cremoase a inghetatei. Asa ca trebuie folosite cu masura. Nu adauga zahar mai mult de 25-35% din ingredientele retetei. Atentie ca la procent se adauga si zaharul din fructele pe care le folosesti. Nu adauga arome pe baza de alcool, intrucat acesta nu ingheata la temperaturile frigiderului obisnuit. Daca folosesti indulcitori lichizi, ai grija sa nu fie mai mult de 4 linguri la un litru de inghetata.
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025