Supraponderabilitatea da mari batai de cap omului modern. In ciuda tuturor informatiilor aflate pe net legate de diverse diete, oamenii iau in greutate constant. Din acest tablou lipsesc cunostintele legate de metabolism, intelepciunea streveche care a permis ca sute de generatii sa fie puternice si suple.
Accesul la descoperirile stiintifice pot fi extrem de folositoare cand este vorba despre scaparea de kilogramele in plus. Cheia este integrarea celor doua si aplicarea rezultatelor astfel incat fiecare sa ajunga sa aiba corpul visat.
Iata 5 factori importanti care iti afecteaza metabolismul.
1. Dieta si nutritia
Alimentele ofera nutrienti care sunt foarte importanti pentru sanatate in general si pentru un metabolism sanatos in special. Vitaminele, mineralele, aminoacizii esentiali, acizi grasi esentiali si probioticele sunt nutrienti fundamentali pentru functionarea corespunzatoare a corpului. Cum multi dintre acestea nu pot fi produse de organism este nevoie de surse exterioare astfel incat sa organismul sa fie „alimentat”. Lipsa chiar si a unuia dintre nutrientii esentiali din dieta poate avea efecte devastatoare asupra metabolismului si a sanatatii in general. Tocmai de aceea este important sa fie bineinteles rolul fiecaruia in corp.
2. Proteinele
Proteinele si aminoacizii esentiali pe care ii contin sunt fundamentele dezvoltarii corpului. Proteina adecvata este absolut necesara pentru un metabolism sanatos. Insa, pentru a fi folosita corespunzator este nevoie ca ea sa fie digerata si asimitata de corp.
Cele mai bune surse de proteina completa sunt cele de origine animala precum pui, carne de vita, oua, branza, peste si fructe de mare. Soia este o alternativa la proteina animala pentru persoanele care vor sa manance mai putina carne si sa reduca consumul de lactate. In antichitate, oamenii combinau cerealele si legumele (precum orez si fasole) pentru a obtine o masa cu proteina completa.
3. Probioticele
Probioticele, precum lactobacilii, sunt prietenosi cu flora bacteriana din intestine. Probioticele ajuta digestia si, in acelasi timp, inhiba dezvoltarea unor organisme periculoase care, altfel, ar fi invadat tractul digestiv.
Probioticele ajuta la digerarea proteinelor. De asemenea, ele neutralizeaza toxinele din colon. Atunci cand proteinele nu sunt digerate complet, pot ajunge in colon si in sistemul circulator sub forma de toxine. Iar cand acest lucru se intampla, metabolismul este compromis. Reactiile alergice, sindromul colonului iritabil si alte complicatii patologice pot fi rezultatele nedorite ale lipsei probioticelor.
Produsele fermentate natural, precum iaurtul cu probiotice, sunt surse excelente de bacterii. De asemenea, suplimentele cu probiotice pot fi o alta optiune inteligenta.
Citeste continuarea: 1 2
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025