Shop
Ultimele 100 de articole

5 alimente benefice pentru ochi recomandate de Dr. Oz

07 octombrie 2016, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - alimente ochi - freedigitalphotos.net

În ziua de astăzi tot mai mulţi oameni, tineri sau de vârstă mijlocie, petrec zilnic câteva ore în faţa PC-ului, iar pentru ochi acest comportament nu este cel mai indicat. Cu toate acestea, sunt mulţi care apelează la diferite metode care să aibă beneficii pentru anumite părţi ale corpului (păr, unghii sau chiar fund) şi acordă mai puţină atenţie dietelor pentru ochi. În cazul în care ronţăi zi de zi morcovi, s-ar putea să nu fii conştient că există şi alte alimente benefice pentru ochi. Iată câteva dintre alimentele pentru ochi sănătoşi care n-ar trebui să lipsească din nicio dietă, aşa cum ne sfătuieşte celebrul Dr. Oz:

 

 

Crapul sălbatic, un peşte gras bun pentru ochi

Acest peşte gras este rege atunci când vorbim despre conţinutul de omega 3. Iar potrivit unui studiu recent, acest aminoacid este esenţial pentru sănătatea retinei. Participanţii care au consumat alimente bogate în omega 3 au înregistrat o reducere cu până la 37% a maculării degenerative, inevitabilă înaintării în vârstă şi care, peste ani, poate cauza orbire. De fapt, macularea degenerativă este cauza numărul 1 a orbirii persoanelor peste 60 de ani.

 

 

 

Laptele degresat face bine la ochi

Laptele degresat, bogat în vitamina D, poate, de asemenea, să reducă apariţia maculării degenerative. Un studiu realizat în SUA de către Arhivele Oftamologiei a scos la iveală că persoanele cu cel mai ridicat nivel al vitaminei D (determinat în urma analizei sângelui) au un risc cu 40% mai mic de a dezvolta maculare degenerativă.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu