Chiar daca incerci sa economisesti bani si cumperi alimentele cand sunt la reducere, s-ar putea sa nu ai succes si sa nu-ti ramana deloc un surplus la finalul lunii. Daca te intrebi de ce, afla care sunt obiceiurile din bucatarie care te costa o avere.
- Respecti cu strictete reteta
Daca ai gasit o reteta cu un tip de peste, de exemplu, care este scump, il poti inlocui cu un altul care sa fie la jumatate din pret. Ganditi-va ca si restaurantele schimba meniul in functie de alimentele pe care le pot procura la un pret mai bun.
- Folosesti tot timpul ulei de masline
In restaurante, bucatarii folosesc alte tipuri de ulei, mai ieftine (de rapita, de seminte de strugure, de floarea soarelui etc.), iar uleiul de masline il adauga la final, pentru imbogatirea gustului.
- Cumperi cutii mari de bulion
Data viitoare cand gatesti, cumpara cutii de bulion de unica folosinta. Daca achizitionezi o cutie mare pe care nu o folosesti in intregime, fii convins ca peste putin timp o vei arunca. Motivul este simplu: oricat de bine crezi ca o vei sigila, tot va prinde aer si va mucegai. Daca, totusi, ai cumparat o cutie mare, congeleaza ce ti-a ramas in „doze” de unica folosinta.
- Cumperi piept de pui file
Pieptul de pui file este destul de scump, chiar daca ai impresia ca nu costa mult pentru ca l-ai luat la „oferta”. Daca ai cumpara pieptul de pui intreg si apoi sa-l feliezi dupa gust, vei iesi mult mai ieftin.
Sursa: oprah.com