Avocado este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care il poti consuma. Fructul este o sursa excelenta de grasimi sanatoase mononesaturate, vitamine si antioxidanti.
In plus, avocado are si proprietati anticancerigene. Intr-un studiu, avocatina B, un tip de grasime care se gaseste in compozitia acestui super aliment combate leucemia mieloida acuta, o forma rara si mortala de cancer.
Grasimea din avocado poate distruge celulele canceroase
Studiul, publicat in Cancer Research, a relevat faptul ca avocatina B ataca celulele afectate de lucemie, responsabile pentru redeclansarea bolii.
Persoanele de peste 65 de ani suferinde de leucemia mieloida acuta au o speranta de viata de aproximativ 5 ani si exista putine optiuni in ceea ce priveste tratatementul. Grasimea din avocado a fost capabila sa distruga celulele afectate de lucemie, lasand neatinse celulele sanatoase.
Oamenii de stiinta incearca sa dezvolte un tratament impotriva leucemiei mieloide acuta derivat din avocatina B, insa poti lua agentii cancerigeni mancand pur si simplu avocado.
De asemenea, avocado este bogat in carotenoide, alti agenti anticancerigeni. Acestia furnizeaza protectie impotriva anumitor forme de cancer, a bolilor de inima si a degenerarii maculare cauzate de inaintarea in varsta. Este bine de stiut ca cea mai mare concentratie de carorenoide se afla in apropierea cojii fructului si tocmai de aceea trebuie sa fii atent la cum il decojesti.
Un avocado pe zi tine colesterolul sub control
Consumul de grasimi sanatoase, precum cele din avocado, este important pentru protejarea sanatatii inimii si optimizarea nivelului colesterolului. S-a observat ca persoanele supraponderale ori obeze care au o dieta moderata in grasimi si care consuma zilnic un avocado prezinta un nivel mai scazut al LDL (colesterolul rau). Mai mult alte studii ai demonstrat ca un consum de avocado reduce nivelul total al lipidelor din organism, atat in cazul celor care au probleme cu un nivel ridicat al colesterolului cat si cei care il au in limitele normale.
Oamenii sanatosi au inregistrat o reducere a nivelului colesterolului cu 16% dupa ce timp de o saptamana au avut o dieta bogata in grasimi mononesaturate, precum cele provenite din avocado. In schimb, persoanele cu un colesterol ridicat care au urmat o dieta bogata in avocado au inregistrat o reducere cu 17% a nivelului total al colesterolului, si o scadere cu 22% atat al LDL (colesterolul rau) cat si a trigliceridelor, si o crestere cu 11% a HDL (colesterolului bun).
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?