8. Mit: Produsele proaspete sunt cele mai bune
Uneori costul fructelor si legumelor proaspete poate fi prea mare. Este bine sa stii ca iti poti mentine familia sanatoasa si buzunarul multumit daca cumperi fructe si legume congelate si care nu sunt asa de costisitoare precum cele proaspete. Acestea sunt congelate in conditii termice si igienice controlate care le mentin elementele nutritive si uneori ele sunt chiar mai sanatoase decat echivalentul lor proaspat. Daca cumperi legume sau fructe la conserva, inainte de a le manca, spala adaosul de zahar sau sare de pe ele.
9. Mit: Tot ce inseamna produse lactate ingrasa
Produsele lactate contin calciu, proteine si vitamina D, dar multe contin si grasime prea multa, colesterol si calorii in exces. Daca vrei sa beneficiezi de avantajele oferite de lactate insa sa eviti dezavantajele lor, alege laptele si iaurtul semi-degresat sau branza cu continut redus de grasimi. Numai copiii sub 2 ani au nevoie de produse lactate cu continut integral de grasimi. La cumparaturi, compara etichetele iaurturilor si alege acele marci care au cel mai putin zahar pe portie.
10. Mit: Salata ambalata este prea scumpa
Salata sau spanacul care se vand ambalate in pungi te pot costa mai mult decat varianta lor normala, varsata, insa daca in aceasta formula familia ta mananca mai mult, atunci vei risipi mai putin si vei economisi si bani. Salata verde o poti adauga la sandwichuri iar spanacul la supe sau omlete. Alege pungile cele mai proaspete citind cu atentie data de pe ele. Iar daca vrei ca aceasta verdeata sa fie proaspata mai mult timp, tine frigiderul pe temperatura cea mai joasa posibil.
11. Mit: Sari peste alegerea pastelor
Dietele bazate pe eliminarea carbohidratilor din alimentatie transforma pastele in dusmani, dar sa tai pastele complet din alimentatia copiilor nu este intelept. In schimb, cumpara paste integrale ca sa cresti cantitatea de fibre. Incearca sa pui peste ele branza semi-degresata sau lapte semi-degresat. Sau le poti prepara cu suc de rosii si legume cum ar fi ciupercile sau conopida.
12. Mit: Evita carnea rosie
Carnea rosie este deseori discreditata inutil. Carnea macra rosie contine nutrienti sanatosi precum proteine, fier si zinc. Ideea este sa se consume doar cantitatea indicata pe zi:
– o portie de 50 grame pe zi pentru copiii intre 2 si 3 ani
– o portie de 70 grame pe zi pentru copiii intre 3 si 5 ani
– o portie de 100 grame pe zi pentru copiii intre 5 si 9 ani
– o portie de 140 grame pe zi pentru copiii intre 9 si 12 ani
– o portie de 170 grame pe zi pentru adulti
Ca sa nu mancati prea multa carne rosie sau sa preparati multa fara sa o consumati, este mai bine sa o portionezi si sa o congelezi. Foloseste carnea rosie ca garnitura la mancarurile bazate pe legume gatite
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT