12 sfaturi ca sa nu te ingrasi de Sarbatori. Ce culoare trebuie sa fie farfuriile si cum trebuie sa te imbraci
Mananca ultimul
Mergi in vizita la cineva care organizeaza bufet suedez? Lasa-i pe ceilalti sa-si umple mai intai farfuriile. Odata ce dulciurile vor disparea nu vei mai fi tentat de ele. Oricat de greu ti se va parea, impotriveste-te tentatiei de a iti umple primul farfuria.
Alege alimentele are iti furnizeaza repere vizuale
Daca ai tendinta de a infuleca mancarea fara sa iti dai seama cat ai consumat opteaza pentru alimentele care iti arata cat ai ingurgitat, precum fisticul in coaja. Cojile goale iti vor furniza repere vizuale legate de cat ai consumat si asa vei putea sa mananci mai putin. Si maslinele cu samburi sau copanele de pui sunt alegeri inspirate din acest punct de vedere.
Stabileste un punct terminus pe care sa nu-l depasesti
Daca simti ca esti satul, insa mai sunt alimente care iti fac cu ochiul ar trebui sa utilizezi un truc care sa te impiedice sa iti mai pui in farfurie. Spre exemplu, ai putea sa-ti pui putina apa in farfurie astfel incat sa nu fi tentant sa o utilizezi din nou.
Fa curatenie la „locul de munca”
O ora pe care sa o petreci curatand masa si spaland farfuriile este echivalenta cu un consum de 100 de calorii. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca gazda iti va fi vesnic recunoscatoare.
Sursa: huffingtonpost.com
foto: Pixabay.com