10 motive sa iei in calcul renuntarea la consumul de carne rosie ​ - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 motive sa iei in calcul renuntarea la consumul de carne rosie ​

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 10 motive sa iei in calcul renuntarea la consumul de carne rosie ​

Cui nu-i place o friptura pe gratar udata din plin cu un pahar de vin rosu? Ei bine desi sunt o multime de oameni care n-ar rata nici in ruptul capului o asemenea tratatie, carnea rosie nu-ti face intotdeauna bine. Iata 10 motive sa iei in calcul renuntarea la consumul de carnea rosie (insotite de argumente stiintifice).

 

  1. Consumul de carne creste nivelul de estrogen

Dieta bogata in carne agraveaza dominanta estrogenului din organism. De fapt, femeile care consuma mai multa carne rosie si mai putin peste si legume prezinta un risc mai mare de endometrioza. Mai mult, consumul ridicat de carne este asociat cu un consum mai scazut in fibre ceea ce are ca efect cresterea estrogenului si inmultirea bacteriilor rele si flora microbiana.

 

 

  1. Femeile care mananca multa carne rosie inregistreaza un risc mai mare de cancer la san

Legatura este chiar mai puternica in cazul femeilor aflate la menopauza care prezinta un risc cu 22% mai mare printre urmasele Evei care au o dieta in care predomina carnea rosie/ ori produsele procesate din carne.

 

 

  1. Carnea poate fi contaminata cu diversi paraziti care pot declansa boli toxiinfectioase.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 19/04/2016