Pe langa gustul deosebit pe care il confera diverselor preparate culinare, condimentele dispun si de un efect terapeutic, avand potential curativ sau preventiv pentru anumite afectiuni. Afla in continuare ce rol pot juca scortisoara, usturoiul sau coriandrul in ceea ce priveste starea ta de sanatate.
- Usturoi
Ingredientul pentru care usturoiul este cel mai cunoscut este alicina, un compus sulfuros considerat responsabil pentru beneficiile usturoiului si gustul sau specific. Consumat zilnic usturoiul poate reduce riscul de boala cardiaca cu pana la 76%; reduce in mod moderat si nivelul de colesterol (intre 5-10% conform studiilor), ajuta la prevenirea cheagurilor de sange si actioneaza ca antioxidant. Alicina din compozitia acestui condiment poate combate si cancerul de stomac si colorectal, iar datorita porprietatilor antibacteriene si antifungice poate combate infectiile cu candida, unele infectii de sinusuri si raceala.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025