In ultima vreme s-au facut numeroase studii in ceea ce priveste calitatile uleiului de cocos, iar secretele acestui aliment minune sunt dezvaluite unul cate unul.
Iata 10 beneficii ale uleiului de cocos.
- Grasimi sanatoase
Uleiul de cocos contine acizi grasi cu lant mediu, printre care: acid caprilic, acid lauric, acid capric. Pentru ca aceste grasimi se digera treptat, vor conferi mai multa energie pe termen lung.
Uleiul de cocos este usor de digerat, nu formeaza depozite de grasime, are efecte antimicrobiene si antibacteriene, este procesat de ficat.
- Trateaza Alzheimerul
Pentru ca este procesat de ficat, uleiul de cocos confera imediat energie creierului. Compusii din uleiul de cocos ajuta organismul sa elibereze insulina si sa confere o sursa suplimentara de energie pentru imbunatatirea functionarii creierului.
- Reduce simptomele bolilor vezicii biliare si pancreasului
Compusii din uleiul de cocos imbunatatesc functionarea pancreasului si a vezicii biliare, reducand simptomele bolilor pe care acestea le pot avea.
- Protejeaza rinichii
Uleiul de cocos curata tractul urinar si vindeca infectiile aparute la rinichi, gratie proprietatilor sale antibacteriene. De asemenea, apa de cocos ajuta la hidratare si la grabirea proceselor de vindecare in corp.
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta