Natura nu inceteaza sa ne uimeasca si ne ofera numeroase solutii pentru tratarea bolilor. Chiar si Hipocrat spunea ca mancarea trebuie sa fie un medicament, iar medicamentele sa fie mancarea.
Iata 10 alimente cu proprietati antibiotice despre care lumea medicala se fereste sa vorbeasca.
Usturoi
Cativa catei de usturoi anihileaza bacterii, virusuri si infectii. Studii de laborator au scos la iveala faptul ca usturoiul poate ameliora SIDA, diabetul si tensiunea arteriala. Usturoiul este la fel de bun in cazurile de raceala si gripa sau de dureri de dinti. Foloseste usturoiul bio, crud, in salate, supe si bauturi. Usturoiul gatit isi pierde din proprietati.
Ceapa
Ceapa are proprietati asemanatoare cu cele ale usturoiului. Ea poate fi folosita atat in cazurile de raceala si gripa, dar si in cazul durerilor si inflamatiilor.
Extract de samburi de grapefruit
Extractul din samburi de grapefruit are proprietati antimicrobiene, antifungice si antibacteriene. Il poti folosi si la curatarea baii.
Hrean
Hreanul imbunatateste energia si circulatia sangelui, dar si digestia. Hreanul ajuta la ameliorarea simptomelor de infectie urinara, pietre la rinichi, bronsite.
Vitamina C
Vitamina C se gaseste in multe fructe si legume, de la lamai, portocale si ananas, la ardei gras. Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva racelii si gripei, insa este buna si pentru piele.
Citeste continuarea: 1 2