6. Chipsuri din napi
Poate ca nu arata foarte apetisant, insa au un gust grozav si sunt printre cele mai sanatoase varietati de chips-uri pe care le poti manca! Napii sunt plini de nutrienti si, ca sa ii savurezi la maximum, ii poti condimenta cu sare, piper, boia de ardei dulce si un strop de ulei de masline. Incalzeste cuptorul pana la 180 de grade Celsius si lasa frunzele napi sa se coaca timp de 10 minute, ca sa devina crocante.
Incearca si alte 7 alternative sanatoase la chipsurile de cartofi
7. Chipsuri din sfecla
Cea mai ingenioasa metoda de a-l convinge pe cel mic sa manance sfecla este s-o transformi in chips-uri. Pe langa gustul bun si aportul de nutrienti, chips-urile din sfecla au si un aspect interesant, gratie modelului circular din mijloc. Asorteaza-le la orice dipping sau serveste-le in salate pentru o gustare copioasa si distractiva!
8. Chipsuri din dovlecei
Chips-urile din dovlecei (zucchini) se aseamana foarte mult cu cele traditionale, din cartofi, si ies minunate la cuptor, cu putina sare si ulei de masline. Marginile verzi aduc un plus de textura si sunt mai crocante decat interiorul aromat. Nu te opri insa la zucchini: incearca chips-uri din ridichi, bostanel, varza de Bruzelles sau orice alta leguma iti trece prin minte!
9. Chipsuri din hummus
Sunt delicioase si cu siguranta mai sanatoase decat cele din cartofi, fiind facute de obicei dintr-un amestec de faina de naut si amidon de cartofi. Asa cum te-am obisnuit deja, cheia este pregatirea lor in cuptor, si nu prajite in ulei, asa incat e bine sa cauti in magazine sortimentele coapte. La fel ca si hummus-ul obisnuit, chips-urile reprezinta o sursa buna de proteine vegetale si fibre, fiind produse in general din ingrediente naturale, fara uleiuri hidrogenate si sirop de porumb bogat in fructoza. Din acest motiv, au un continut mult mai scazut de grasimi, de doar 3-4 grame per portie, spre deosebire de chips-urile obisnuite din cartofi, care contin 10 grame de grasimi per portie.
10. Edamame
Acestea sunt boabe de soia ce se servesc proaspete, uscate sau coapte in cuptor. In restaurantele japoneze sunt oferite ca aperitiv si le poti gasi preambalate la marile magazine. Edamamele sunt oricand o gustare sanatoasa si o alternativa mai buna la chips-uri.
Autor: Alexandra NEDELCU
Imagine de Bernadette Wurzinger de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2