10 alimente pentru sănătatea ochilor, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 alimente pentru sănătatea ochilor, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 10 alimente pentru sănătatea ochilor, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech
alimente pentru sănătatea ochilor

Mulți oameni cred că deteriorarea vederii este un rezultat inevitabil al înaintării în vârstă sau al oboselii excesive. În realitate însă, un stil de viață sănătos și alimentația echilibrată pot reduce semnificativ riscul de apariție a problemelor de sănătate la nivelul ochilor. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie în continuare care sunt acestea.

„Afecțiunile oculare pot fi evitate dacă includem în alimentația noastră produse bogate în vitamine, substanțe nutritive, minerale și antioxidanți.

1. Pește

Peștele reprezintă o sursă bogată de acizi grași Omega-3, în special dacă vorbim despre ton, somon, păstrăv, macrou, sardine, hamsii, hering.

Există studii care demonstrează că uleiul de pește este esențial pentru sănătatea ochilor. Ajută inclusiv în cazul problemelor cauzate de petrecerea a prea mult timp în fața computerului.

2. Nuci și leguminoase

Nucile și leguminoasele sunt la rândul lor bogate în acizi grași Omega-3. De asemenea, conțin niveluri ridicate de vitamina E. Aceasta poate proteja ochii de probleme ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Printre nucile și leguminoasele recomandate pentru sănătatea ochilor se numără: nuci, nuci braziliene, caju, arahide, linte”, expică nutriționistul Gianluca Mech.

3. Semințe

La fel ca nucile și leguminoasele, semințele sunt bogate în omega-3 și sunt o sursă bogată de vitamina E. Printre acestea se regăsesc semințe chia, seminte de in, semințe de cânepă.

4. Citrice

Citricele sunt bogate în vitamina C. La fel ca vitamina E, vitamina C este un antioxidant recomandat pentru a combate leziunile oculare apărute odată cu vârsta.

Citricele bogate în vitamina C includ: lămâi, portocale, grapefruit”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

5. Legume cu frunze verzi

Acestea sunt bogate atât în luteină, cât și în zeaxantină și reprezintă, de asemenea, o sursă bună de vitamina C. Spanacul și varza sunt genul de legume care nu trebuie să vă lipsească din alimentație.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/03/2021