Avem tendinta de a incerca sa imbunatatim functiile instinctuale si acest lucru nu face decat sa dea peste cap totul.
Problema este ca bautul de cafeina de fapt nu te ajuta sa te trezesti mai repede, pentru ca nivelul de cortizol se afla deja la cote inalte. Cafeina nu-ti ofera niciun surplus energetic intrucat organismul opereaza deja, din punct de vedere al alertei, la capacitate maxima. De fapt, cotizolul, chiar reduce efectul obisnuit al cafeinei, ba mai mult creste toleranta la cafeina, ceea ce face sa cresti cantitatea de cafea inghitita pentru a te simti satisfacut. Asadar, consumul de licoare neagra atunci cand nivelul cortizolului este ridicat este contraproductiv.
Iti place cafeaua de dimineata? Iata 5 sfaturi ca sa o faci sanatoasa
Te intrebi cand este cel mai bine sa te bucuri de o ceasca de cafea?
Cel mai bine este sa astepti o ora dupa ce te-ai dat jos din pat pentru a savura bautura favorita. Ori bucura-te de gustul ei dupa ora 9:00 am si permite-i corpului sa functioneze fara in primele ore ale diminetii. Poate ca va fi greu la inceput sa faci asta insa dupa un timp te vei obisnui, mai ales ca te vei simti mult mai bine din punct de vedere fizic.
Alte momente cand nivelul cortizolului este ridicat sunt intre pranz si ora 1:00 p.m., ca si intre 5:30 to 6:30 pm. Ceea ce inseamna ca aceste perioade sunt cele mai neinspirate pentru a consuma cafeina intrucat organismul elibereaza propriul sau stimulant. Este mai bine sa-i permiti organismului sa-si creeze propriii hormoni atunci cand are nevoie de ei decat sa-i dai peste cap procesul de creatie printr-un consum de cafea.
Sursa: Care2.com
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta