Glutenul este din ce în ce mai folosit în panificaţie. Inclusiv în România, puţine produse comercializate în magazine nu conţin gluten. Intoleranţa la această substanţă poate să fie fatală în unele cazuri. În străinatate sunt dezbateri aprinse pe tema utilizării acestei substanţe în produsele de panificaţie, iar tot mai mulţi oameni evită să consume produse ce conţin gluten.
Medicul Arthur Agatston a vorbit pentru CNN despre trei amănunte foarte importante legate de GLUTEN pe care trebuie să le cunoască orice om.
1. Glutenul este un complex de proteine, se găseşte în unele alimente procesate din cereale – grâu, secară, orz – şi în produsele de panificaţie, precum pâinea sau pastele făinoase.
Mai nou, glutenul poate fi întâlnit şi în anumite tipuri de ciocolată, în surimi, mezeluri, sos de soia, vitamine şi în diverse paste de dinţi, scrie RTV.NET.
Trebuie să ştiţi că gutenul este diferit de proteinele întâlnite în orez sau în carnea friptă la grătar.
2. Glutenul poate fi uneori o chestiune de viață și de moarte
Glutenul poate cauza îmbolnăviri grave, dar nu în cazul tuturor oamenilor. Există persoane care refuză să mănânce produse care conţin gluten pentru că au dezvoltat o intoleranţă psihologică faţă de aceste alimente, dar există şi oamenii care au o intoleranţă alimentară la gluten.
Descoperă mai multe lucruri pe care trebuie să le ştii despre gluten pe RTV.NET.
foto: Freepixels.com
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025