Shop
Ultimele 100 de articole

Testari gratuite de Hepatita C in Piata Unirii si Piata Bucur-Obor din Bucuresti!

16 octombrie 2017, , Vizualizări: 277
Prof. Dr. Streinu Cercel lat

Societatea de Boli Infectioase si HIV/SIDA si Asociatia SOS Drepturile Pacientilor demareaza o noua campanie de testare gratuita pentru depistarea Hepatitei C: HEPATITA C. TESTEAZA-TE ACUM! TESTEAZA-TE AICI! Proiectul se realizeaza in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Bals”, cu sustinerea Ministerului Sanatatii.

 

Activitatile se adreseaza populatiei adulte, avand drept scop facilitarea accesului la depistarea si diagnosticarea precoce a bolii.

 

Testarea se face cu ajutorul unor teste rapide din saliva, non-invazive, rezultatul fiind disponibil in 20 minute. Realizarea testarii se face de catre medici voluntari, in cadrul unor caravane medicale organizate in puncte cu trafic maxim pentru facilitarea accesului populatiei la testare. In zilele de 16 si 17 octombrie 2017 se vor realiza testari gratuite in Bucuresti, la Piata Unirii si Piata Bucur-Obor, intre orele 09:00 si 17:00.

 

Infectia cronica cu virusul hepatitei C (VHC) este o problema majora de sanatate publica la nivel global, estimandu-se ca in prezent peste 70 milioane de persoane sufera de aceasta afectiune. In marea majoritate a cazurilor, infectia cu VHC evolueaza spre ciroza si cancer hepatic.

 

In Romania, prevalenta infectiei cu VHC este de cca. 3,3%, una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeana:

Desi infectia cu VHC poate fi tratata cu ajutorul tratamentelor antivirale, multe dintre persoanele infectate nu stiu ca sufera de aceasta afectiune, din cauza naturii asimptomatice a bolii. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca, la nivel mondial, doar 20% din persoanele infectate cu VHC stiu ca au aceasta afectiune si doar 10% din cei diagnosticati sunt sub tratament.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu