Sunt oamenii generosi mai fericiti? Afla ce spun specialistii
Cand isi asculta mama se simtea mult mai bine, mai fericit
„De fiecare data functiona. Asta inseamna ca generozitatea este una dintre modalitatile prin care putem sa ne simtim mai bine prin contribuirea chiar si cu gesturi marunte la imbunatatirea vietii celorlalti. Cand nu urmarim un castig printr-un comportament generos, experimentam bucurie, o stare de sanatate mai buna si, chiar, ne creste speranta de viata”. O multime de studii, facute in ultimii 20 de ani, au validat observatiile lui Post.
Voluntariatul, un alt aspect al generozitatii si altruismului, a fost analizat, in ultimii zece ani, de oamenii de stiinta. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care fac voluntariat sunt, adesea, mai sanatoase, fericite si traiesc mai mult decat cei care nu participa la astfel de actiuni.
5 exercitii antice de respiratie profunda. Te vor relaxa instantaneu
Esti constient de beneficiile personale ale ajutorarii celorlaltii?
De multi ani The HeartMath Institute ii invata pe oameni cum sa cultive altruismul cu ajutorul unor tehnici concentrate pe inima. Prin intermediul acestora oamenii sunt invatati cum sa activeze bunatatea si compasiunea in viata de zi cu zi.
Cercetarile facute de The HeartMath Institute au aratat ca participantii care au practicat aceste tehnici au experimentat schimbari hormonale care au avut rezultate benefice asupra sanatatii, fericirii si longevitatii. Printre beneficiile care provin din emotiile pozitive de genul aprecierii, compasiunii si bunatatii generate de generozitate si altruism se numara:
– nivel mai scazut al stresului;
– o stare emotionala, fizica, mentala si spirituala mai sanatoasa;
– cresterea increderii si a imaginii de sine;
– imbunatatirea relatiilor.
Sursa: heartmath.org
Imagine de Michaela, at home in Germany • Thank you very much for a like de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2