Shop
Ultimele 100 de articole

Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?

20 septembrie 2021, , Vizualizări:
ce tip de mama - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-2916844_1920

In consecinta, pentru beneficiul dezvoltarii echilibrate si armonioase al copiilor lor, mamele trebuie sa simta, sa manifeste, sa arate din plin afectiunea pentru copil, sustinandu-l in timp ce se joaca sau face varii activitati si sa fie atente sa isi limiteze in mod constient tendinta de a fi controlante si sa ii dicteze copilului cum e mai bine sau mai frumos sa se joace, recomanda specialistii.

„Stim ca toti copiii, indiferent de cultura sau natie, vor sa simta ca sunt iubiti” spune Ispa. Copiii iau foarte in serios semnificatia a ceea ce mamele incearca sa faca, asa incat daca o mama este de regula o persoana calda dar in anumite momente devine controlanta si cu directive, copilul gandeste: “Mama face asta pentru ca tine la mine si incearca tot ce e mai bun pentru mine”. El oricum se simte in siguranta ca stie si simte iubirea ei si poate tolera mai usor celelalte momente de autoritate.

In schimb, daca acea caldura lipseste in manifestarea zilnica a mamei si ramane la vedere mai mult autoritatea si duritatea, chiar daca mama are cele mai bune intentii pentru copilul ei, el gandeste “Mama incearca sa ma controleze iar asta nu imi place”. Astfel apar reactiile de negativitate si razvratire ale copilului, impreuna cu toata paleta de manifestari ale emotiilor sale negative impotriva mamei.

Cercetarea s-a realizat timp de luni de zile pe baza de videouri inregistrate pe perechi reprezentative de mame si copii de 1, 2, 3 si 5 ani. Studiul, intitulat “Tipare ale autoritatii materne” a fost publicat in publicatia “Parenting, stiinta si practica”. Coordonatorii studiului sunt specialisti din Universitatea Arizona, Universitatea California din Los Angeles, Universitatea din Conneticut, Universitatea din Maryland si Universitatea Carolina de Nord, Greensboro.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.