Shop
Ultimele 100 de articole

Simulare evaluare nationala 2018. Calendarul probelor scrise pentru evaluare nationala si Bacalaureat 2018

31 ianuarie 2018, , Vizualizări:
simulare eveluare nationala 2018 - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - school-2051712_1920

Prima proba scrisa din cadrul Simulare evaluare nationala 2018 se va desfasura luni,  5 martie, la Limba si literatura romana. Proba la matematica se va desfasura marti, 6 martie, iar miercuri, 7 martie se va desfasura proba pentru Limba si literature maternal.

Rezultatele Simulare evaluare nationala 2018 vor fi anuntate in 16 martie.

 

Elevii din clasa a VIII-a termina cursurile in 8 iunie, iar Evaluarea Nationala va incepe in 11 iunie.

In perioada 4-8 iunie 2018 va avea loc inscrierea la Evaluarea Nationala 2018.

Probele scrise de la Evaluarea Nationala incep in 11 iunie, cu Limba si literatura romana, in 13 iunie va fi testarea la Matematica, iar in 14 iunie, la Limba si literatura materna.

Primele rezultate de la Evaluarea Nationala 2018 vor fi afisate in 19 iunie, iar in aceeasi zi, intre orele 14.00 si 19.00, pot fi depuse contestatiile. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate in 23 iunie.

 

Evaluare Nationala 2018. Calendarul examenelor la Capacitate 2018 si Modele de subiecte le poti consulta aici.

 

Care este procedura ulterioara pentru Admitere liceul 2018, afli aici.

 

 

Simulare evaluare nationala 2018 – Simulare examen national de Bacalaureat 2018

De asemenea, in intervalul 19 – 22 martie 2018, va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat.

Sunt asteptati sa participe cei aproape 500.000 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a.

Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor sustine la finalul celor doua cicluri de invatamant, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la examenele propriu-zise.

 

Calendarul simularii EN VIII are urmatoarea configuratie: 5 martie – Limba si literatura romana, 6 martie – Matematica, 7 martie – Limba si literatura materna, 16 martie – comunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat se va desfasura dupa urmatorul program (comun pentru clasele a XI-a si a XII-a): 19 martie – Limba si literatura romana/E)a), 20 martie – Limba si literatura materna/E)b) si 21 martie – proba obligatorie a profilului/E)c).

Proba la alegere a profilului si specializarii/ E)d) se va derula joi, 22 martie si va fi sustinuta exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele obtinute vor fi comunicate elevilor in data de 30 martie.

Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte.

 

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.