Shop
Ultimele 100 de articole

Sfântul Antipa alungă durerile de dinți

11 aprilie 2018, , Vizualizări: 188

Sfântul Antipa face parte din panteonul sfinților ortodocși protectori. Iar Sfântul Antipa este protector al dinților. Sfântul Sfințit Mucenic Antipa este pomenit pe 11 aprilie, odată cu Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

Cărțile religioase îl pomenesc drept Sfântul Sfinţit Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului din Asia Mică. În popor, de ziua lui, oamenii au grijă să-l respecte pe Sfântul Antipa cum se cuvine. Căci se crede că el ar fi cel care vindecă problemele dentare. Dar, în aceeași zi, este pomenit și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, făcător de minuni.

Sfântul Antipa ajută prin credință

Sfântul Antipa este descris în cărțile sfinte drept „martorul Meu cel credincios, care a fost ucis la voi, unde locuieşte satana”. Făcându-se referire la cetatea Pergamului, unde desfrâul, incestul și necredința domneau. Dar episcopul Antipa slujea cu mare credință printre slugile necuratului. Se povestește că, la un moment dat, diavolii li s-au arătat în vis vrăjitorilor din regiune. Și le-au mărturisit acestora cât de mult se tem de Antipa. De frică să nu rămână fără idoli, slujitorii diavolilor au ridicat poprul împotriva episcopului. În încercarea de a-l determina pe acesta să renunțe la credința lui în Hristos.

Numai că el nu a cedat. Dimpotrivă, a început să propovăduiască credința creștină. Atunci, la 92 de ani, episcopul Antipa a fost aruncat într-un vițel din broz, înfierbântat înainte în foc, din interiorul templului Artemidei. Chiar și în acele clipe, Sfântul Antipa a continuat să slăvească numele lui Dumnezeu. Până când a trecut la cele veșnice.

Sfântul Antipa a rămas în inimile credincioșilor drept cel care se roagă pentru toți cei ce-l pomenesc, să fie feriți de patimi și boli, de durerile insuportabile de dinți, de păcatele de orice fel. Dar nu trebuie confundat cu Sfântul Antipa de la Calapodeşti, vindecător al bolilor fără leac, serbat pe 10 ianuarie. O părticică din moaștele sfântului se află la București, în Biserica „Sfântul Dumitru – Poștă”, din spatele Muzeului de Istorie a României.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu