Shop
Ultimele 100 de articole

Sfânta Varvara ține bolile la distanță și ne ferește de rele

04 decembrie 2017, , Vizualizări: 98

Sfânta Varvara are un rol important. În toiul Postului, la început de decembrie, tradiția populară o respectă cu strictețe. Varvara ne apără de boli, dacă o cinstim cum se cuvine. Este vorba despre Sfânta Mare Mucenică Varvara, serbată pe 4 decembrie.

Sfânta Mare Mucenică Varvara e serbată pe 4 decembrie.  Sfânta Varvara și Sfântul Sava, pomenit pe 5 decembrie, sunt, în credința populară, apărători și vindecători de boli. Pentru că reușesc să scape credincioșii mai ales de bubele cauzate de vărsatul de vânt, li s-au dedicat zile de cinstire, între 3 și 6 decembrie. Această perioadă mai este cunoscută și sub numele de Zilele Bubatului, Borboasele sau Savele Bubatului.

Cine a fost Sfânta Varvara?

Sfânta Varvara mai e știută și ca Vârvara, Vărvara, Bărbara ori Barbura. Se spune că era „mai mare peste bube, care ajută femeilor la naşteri grele, la boli şi la primejdii”. Se mai credea că Varvara „curmă chinurile grele ale morţii”. Că ar fi una dintre cele trei stele care păzesc lumea de Antihrist și de întuneric. Alte legende povestesc că Varvara ar fi fost, fie sora, fie mama Sfântului Nicolae. Oricare i-ar fi fost originea, Sfânta Varvara e respectată cu sfințenie de către mineri, ea fiind protectoarea lor. În semn de mulțumire, minerii nu intră în mină în această zi. Petrec, pentru că voia bună, glumele și petrecerile sunt pe placul ei.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu