Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Alexandru. Ce inseamna si cum sunt baietii cu numele Alexandru

08 octombrie 2020, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Alexandru

Urmeaza sa aduci pe lume un baietel si nu ai nici cea mai mica idee ce nume sa-i pui? Iti dam noi o idee. Ce spui de Alexandru? Nu stii semnificatia numelui Alexandru? Ei bine, afla ca acest nume este derivat din numele grecesc antic Alexandros, care inseamna „Aparatorul poporului”.

Alexandru are o multime de potentiali diminutivi, inclusiv Al, Alex, Lex, Xander si Zander, iar cea mai comuna forma feminina este Alexandra.

Popularitatea lui ca nume de baiat a scazut in timpul primului si al doilea razboi mondial, dar popularitatea sa a inceput sa se imbunatateasca constant in anii saptezeci. A fost intotdeauna unul dintre cele mai populare nume pentru baietii din intreaga lume de mai multe secole.

Te mai poate interesa Nume de baieti la moda in 2020. Ce nume de baieti se poarta?

Cine a purtat in istorie numele Alexandru

Datorita legendelor din jurul lui Alexandru cel Mare, multi monarhi mai moderni au fost numiti Alexandru, inclusiv regii Serbiei, Iugoslaviei, primul rege al Iugoslaviei, opt papi si trei tari ai Rusiei.

Alexandru cel Mare, unul dintre cei mai de succes comandanti militari din istorie, a cucerit aproape toata lumea cunoscuta inainte de moartea sa in 323 i.Hr. Numele are o alta istorie faimoasa cu Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului si Alexander Fleming, medicul care a descoperit faimosul penicilina.

Daca te intereseaza Nume de baieti ROMANESTI, iata cele mai frumoase 150 de nume de baieti din Romania, in ordine alfabetica

Cum sunt baietii cu nume de Alexandru

Se spune ca baietii care poarta numele Alexandru sunt diplomati, organizati, increzatori, blanzi, iubitori, puternici si oriunde merg sunt in centrul atentiei. Simtul acut al justitiei ii determina sa treaca adesea prin adevarate crize de furie. Nu le place nedreptatea si toata viata o sa se ascunda de oameni mincinosi si falsi.

Este uneori orgolios, perfectionist si mereu atent la detalii. Intuitiv si perspicace, Alexandru o sa fie un bun observator. Un copil cu acest nume nu accepta ca nu poate. Pentru el nimic nu este imposibil si intamplator.

Vrei sa vezi si semnificatia altor nume de baieti. Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

Imagine de Thanasis Papazacharias de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.