Rugaciunea Braul Maicii Domnului. Care este istoricul Sfantului Brau al Maicii Domnului - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Rugaciunea Braul Maicii Domnului. Care este istoricul Sfantului Brau al Maicii Domnului

rugaciunea braul maicii domnului

Este cu adevarat, Curata Fecioara, dumnezeiescul dar al precinstitului tau brau, tuturor celor ce cu credinta il purtam si-l sarutam cu dragoste in veci.

Sfintilor tamaduitori fara de arginti si de minuni facatori, Cosma si Damian, Chir si Ioan, Pantelimon, Ermolae, Samson si Diomid, Mohie si Aniochit, Talaleu, Trifon si toti sfintii mucenici, dreptilor parinti loachim si Ana, tu, cuvioase parinte Nicolae, impreuna cu arhiereul loan Gura de Aur, rugati-va Domnului pentru viata, sanatatea, buna norocire si iertarea pacatelor robului tau Dumnezeu (numele) si pentru ca bunul Dumnezeu sa-l pazeasca de tot raul pentru ca intreg si sanatos sa petreaca in veci.

Sfintii Evanghelisti: Matei, Marcu, Luca si loan, Arhanghelii Mihail si Gavriil, Serafimii si Heruvimii cu cei 318 sfinti parinti de la Niceea si toti sfintii pomeniti in sfanta noastra Biserica, rugati-va Domnului pentru sanatatea, viata, pacea si buna norocirea si iertarea pacatelor robului lui Dumnezeu (numele) si pentru ca Dumnezeu sa-l apere si mantuiasca de tot raul, necazurile, de toate bolile si durerile, de tot blestemul, vrajitoriile si intrutotul sanatos si intreg sa fie in veci.

Amin!

Te bleastam pe tine, diavole, cu puterea Sfintei Cruci, cu Fecioara Mama si Sfanta Treime, cu toate fecioarele martire si cu toti sfintii ingeri sezatori pe cele noua tronuri in jurul tronului Tatalui Ceresc si cu toti sfintii pomeniti in acest brau, ca sa nu ai nici o putere asupra robului lui Dumnezeu (numele), cu nici un fel din vicleniile tale, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

De inselatoria dragostei, a patimilor si de vrajmasul ce-l ispiteste cu greutatea pacatelor si cu cumplita lene de robire, degraba sa mantuisti pe robul tau (numele), mult milostiva Fecioara Maria, care cu credinta alearga la tine, ca singura aparatoare si mantuitoare in veci. Amin.

Doamne, mantuieste-ne pe noi (de doua ori).

Marire Aparatoarei Doamne, multumiri pentru biruinta aducem tie, robii tai, ca ceea ce ai stapanire nebiruita, slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie:

Bucura-te Mireasa, pururea Fecioara, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.

Preacinstitul tau brau, ce a cuprins pantecele tau cel de Dumnezeu primitor este cetatii tale tarire nebiruita si visterie de bunatati neimputinata.

Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Sfantul Duh. Treime Sfanta, Marire Tie.

Stapana, primeste rugaciunile noastre si ne mantuieste de toata nevoia si intristarea.

Marire Tie, marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Prea Sfanta Treime, marire Tie.

Amin!

Sursa: bisericasfintiitreiierarhi.md

Istoria Sfantului Brau al Maicii Domnului

Potrivit traditiei, Cinstitul Brau a fost tesut de insasi Maica Domnului din fire de camila si, dupa adormire, in momentul inaltarii ei la ceruri, l-a daruit Sfantului Apostol Toma.

Doua femei evlavioase din Ierusalim au fagaduit ca vor pastra cinstitul Brau. Maica Domnului, cu putin inainte de adormirea sa, i-a cerut Sfantului Evanghelist Ioan sa imparta acestora si cele doua vesminte ale sale. Misiunea de pastrare, din generatie in generatie, a continuat-o o fecioara evlavioasa ce provenea din aceasta familie.

Aducerea Sfantului Brau la Constantinopol

In timpul domniei imparatului Arcadie, fiul lui Teodosie cel Mare, a avut loc mutarea cinstitului Brau in Constantinopol. Pe 31 august, imparatul a asezat Cinstitul Brau intr-o racla foarte frumoasa, pe care a numit-o „racla sfanta”, pentru a proteja capitala Imperiului si pe locuitorii acesteia de orice atac ostil, de orice nenorocire si uneltire demonica.

Sfantul Brau s-a pastrat in racla pecetluita mai intai in biserica Sfintilor Apostoli, apoi in Biserica Preasfintei Nascatoare din Vlaherne, ce o ridicase imparateasa Pulheria. Aceasta racla nu s-a deschis pana in zilele imparatului Leon cel intelept (886-912). Sotia imparatului Leon, Zoe, pe cand era foarte bolnava, a visat-o pe Nascatoarea de Dumnezeu, iar Maica Domnului i-a spus imparatesei ca trebuie sa il convinga pe Patriarh sa scoata Sfantul Brau din chivotul unde era pastrat inca din secolul al IV-lea. Cand au pus Braul peste imparateasa bolnava, ea s-a vindecat indata. Ca semn de recunostinta si traind o viata virtuoasa, imparateasa a impodobit Braul brodandu-l cu fir de aur si l-a reasezat in racla in care-l pusese Arcadie.

Citeste continuarea pe DOXOLOGIA.RO

Foto: Moldova24.net

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/08/2023