Repartizare computerizata liceu 2018. Marti, 19 iunie 2018, s-au afisat Rezultate Evaluare Nationala 2018 , urmand ca sambata, 23 iunie 2018, sa se afiseza si rezultatele contestatiilor. Dupa calcularea Mediei de admitere la liceu, absolventii claselor a VIII-a se vor inscrie la liceu.
Ai calendarul inscrierii la liceu aici.
Repartizare computerizata liceu 2018. Cum se completeaza fisa de inscriere la liceu
Candidatii completeaza pe fisa de inscriere, in ordinea preferintelor, codurile optiunilor pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire dorite.
Candidatii sunt avertizati ca pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire la care predarea se face intr-o limba a unei minoritati nationale, pot inscrie codul respectiv in fisa de optiuni numai daca au urmat cursurile gimnaziale in limba materna respectiva sau daca au sustinut si au promovat proba de verificare a cunostintelor de limba materna mentionata la Art. 10, alin. 8 din Metodologia de admitere. In caz contrar, optiunea va fi anulata in momentul repartizarii computerizate.
Candidatii sunt avertizati ca, pentru specializarile la care predarea unei limbi moderne se face in regim bilingv, pot inscrie codul respectiv in fisa de optiuni numai daca au sustinut si daca au promovat proba de verificare a cunostintelor la limba moderna respectiva si au pe fisa nota obtinuta la aceasta proba, conform prevederilor Art. 11 din Metodologia de admitere. In caz contrar, optiunea respectiva va fi anulata in momentul repartizarii computerizate.
Pe fisa de admitere a fiecarui candidat se pot afla note la cel mult doua limbi materne diferite la rubrica „nota obtinuta la limba si literatura materna la evaluarea nationala“ (una dintre ele fiind, eventual, limba materna din care a studiat disciplinele la gimnaziu).
Exemplu de completare a optiunilor:
(1) Daca prima optiune este pentru specializarea matematica-informatica, liceu – cursuri de zi, din Liceul Minerva, care are in brosura codul 107, atunci elevul va completa pozitia 1 din fisa astfel:
- 1 0 7
(2) Daca a doua optiune este pentru Liceul Apollo, specializarea stiinte sociale – cursuri de zi, care are in brosura codul 279, atunci elevul va completa pozitia 2 din fisa astfel:
- 2 7 9
Celelalte optiuni pentru licee se completeaza in acelasi mod, in ordinea preferintelor, prin precizarea codului alocat fiecarei optiuni.
Nota: numele unitatilor de invatamant si codurile folosite spre exemplificare sunt fictive.
Cu ocazia completarii optiunilor, parintii si candidatii verifica si corectitudinea celorlalte date inscrise in fisa de secretariatele scolilor si semnata de directorul scolii. Fiecare candidat isi poate copia in fisa-model din brosura, pentru uz propriu, lista de optiuni, in ordinea preferintelor exprimate.
Completarea listei de optiuni se va face de catre candidat in prezenta parintelui/tutorelui legal instituit si a dirigintelui clasei. Acestia vor semna fisa de inscriere.
Elevii si parintii vor fi avertizati sa completeze cu responsabilitate optiunile si numarul lor, sa verifice corespondenta codurilor inscrise in fisa cu optiunile exprimate, deoarece o optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita.
Candidatii care nu au fost admisi la clasele la care se sustin probe de aptitudini, precum si cei care au sustinut proba de verificare a cunostintelor de limba materna sau de limba moderna, indiferent daca au promovat-o sau nu, ridica fisele de inscriere de la secretariatele liceelor la care au sustinut probe de aptitudini/probe de verificare a cunostintelor de limba materna sau moderna si, in perioada prevazuta de calendar, isi completeaza fisele de optiuni la unitatea de invatamant de provenienta. Acesti candidati participa la admiterea computerizata.
Transmiterea fiselor de inscriere de la scoli la centrele zonale de inscriere si introducerea datelor de pe fise in baza de date computerizata se va face, pe masura ce se completeaza fisele de inscriere, in perioada 29 iunie – 3 iulie 2018, conform planificarii stabilite de Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti.
In perioada 29 iunie – 4 iulie 2018, conform planificarii stabilite de comisia din scoala, parintii si elevii vor verifica, in prezenta dirigintilor, corectitudinea datelor din fisa listata de calculator pentru fiecare elev.
In cazul existentei unei erori, parintii o semnaleaza comisiei de inscriere, prin intermediul profesorului diriginte.
Comisia transmite informatia la centrul zonal de inscriere, care procedeaza la corectarea greselii in baza de date computerizata si la listarea fisei corectate din calculator.
Fisa gresita se pastreaza in centrul zonal de inscriere, in dosarul cu documente al comisiei de inscriere, iar fisa corectata se inmaneaza directorului, care o transmite parintilor si candidatului, pentru a fi semnata.
Fisele corecte sau corectate, listate din calculator, sunt semnate de profesorul diriginte, de candidat si de parintele/tutorele acestuia, pentru a certifica faptul ca acestea sunt corecte si acceptate si raman in posesia parintelui/tutorelui candidatului.
In cazul in care fisa initiala a fost corectata, un exemplar al fisei corectate, listate din calculator si semnate de diriginte, de candidat si de parintele/tutorele acestuia va ramane atasat fisei initiale.
De asemenea, in cadrul acestor sedinte de verificare, fiecare candidat va controla prezenta numelui sau pe lista cuprinzand candidatii din centrul respectiv, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere afisata la sediul unitatii de invatamant, conform Art. 33 din Metodologia de Admitere, precum si corectitudinea datelor personale, a mediilor/notelor.
Absolventii care doresc sa participe la admitere in alt judet, primesc, pana in data de 27 iunie 2018, de la unitatea de invatamant pe care au absolvit-o fisa de inscriere completata cu datele personale si, dupa caz, cu notele obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor V-VIII si cu media de admitere.
Pe aceste fise nu vor fi completate optiuni la scoala de provenienta, ci la centrul special de inscriere din judetul in care se doreste repartizarea.
Fisele acestor candidati sunt inmanate candidatilor/parintilor, care semneaza de primire in registrul scolii.
Candidatii care participa la admitere in alt judet se vor inscrie direct cu aceasta fisa in judetul in care doresc sa fie repartizati.
Corectarea fiselor elevilor inscrisi din alte judete se realizeaza in centrul in care s-a facut inscrierea acestor candidati, in perioada prevazuta in grafic, conform procedurilor amintite anterior.
Repartizare computerizata liceu 2018. Cat mai multe optiuni
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune. Aceasta situatie poate aparea, in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
Se recomanda prin urmare completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru ca aceasta situatie sa nu apara.
Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente si realiste, a spus pentru Libertatea, presedintele Comisei Municipale de Admitere, Rodica Maria Toderiuc.
Potrivit inspectorului scolar general adjunct nu poate exista situatia in care un candidat sa fie declarat nerepartizat, iar la una din optiunile exprimate de el sa fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mica decat el.
Repartizare computerizata liceu 2018. Afisarea rezultatelor
In perioada 6 iulie 2018, Centrul National de Admitere verifica bazele de date transmise de Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti si transmite acesteia eventualele nereguli semnalate, in scopul remedierii acestora.
Corectarea erorilor se face pana la data de 6 iulie 2018 si se confirma la Centrul National modificarile.
Pana la data de 9 iulie 2018 se efectueaza repartizarea computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapa de admitere, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile candidatilor, inscrise in fisa de optiuni. La repartizare se folosesc criteriile de departajare mentionate la Art. 5 din Metodologia de admitere.
Nu se iau in considerare:
- a) optiunile pentru licee, cursuri de zi, ale candidatilor care nu satisfac conditiile precizate la Art. 3
- b) optiunile pentru licee/clase cu predare in limbile minoritatilor nationale sau pentru clase bilingve, ale candidatilor care nu au urmat cursurile gimnaziale in limba maternal respectiva sau care nu au promovat proba de verificare a cunostintelor de limba materna mentionata la Art.10
- c) optiunile pentru clase bilingve ale candidatilor care nu au promovat proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, prevazuta in metodologie.
Pana pe data de 9 iulie 2018, Centrul de Admitere al Municipiului Bucuresti tipareste si afiseaza in fiecare unitate de invatamant gimnazial, precum si in centrul special de inscriere pentru absolventii proveniti din alte judete:
- a) lista candidatilor din unitatea respectiva, admisi in licee, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, cu unitatea scolara la care au fost admisi;
- b) situatia locurilor ramase libere la fiecare unitate de invatamant liceal din Municipiul Bucuresti, dupa incheierea primei etape de admitere. La incheierea primei etape – repartizare computerizata, Centrul de Admitere al Municipiului Bucuresti transmite fiecarei unitati de invatamant liceal de stat lista tuturor candidatilor admisi in acea unitate, pe filiere, profiluri, specializari, domenii ale pregatirii de baza, lista care este afisata la sediul unitatii respective, cel mai tarziu pana la data de 9 iulie 2018.
Repartizare computerizata liceu 2018. Acte necesare pentru inscrierea dupa repartizarea la liceu
In perioada 6 iulie 2018, Centrul National de Admitere verifica bazele de date transmise de Comisia de
In perioada 10-13 iulie 2018, absolventii depun, la unitatile scolare la care au fost declarati admisi dosarele de inscriere, cuprinzand actele de studii in original.
Inscrierea la licee a candidatilor declarati admisi in urma repartizarii computerizate se efectueaza pe baza urmatoarelor acte:
- a) cererea de inscriere;
- b) cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere;
- c) adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala – clasa a VIII-a;
- d) foaia matricola pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
- e) fisa medicala.
Candidatii care, in perioada 10-13 iulie 2018, nu isi depun dosarele de inscriere, sunt considerati retrasi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti.
Pana pe data de 13 iulie 2018, unitatile de invatamant liceal transmit Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti, situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii unor candidati repartizati in sesiunea de admitere.
In perioada 16-18 iulie 2018, Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti rezolva situatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata (situatii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidatilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri ramase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere gresita in baza de date computerizata a optiunilor exprimate de elevi etc), a repartizarii candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si a candidatilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.
Nu se va depasi numarul maxim de 30 de elevi la clasa si se va respecta, in toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere. Deciziile se iau in plenul Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti dupa inventarierea tuturor cazurilor existente la nivelul municipiului Bucuresti.
De asemenea, tot in perioada 16-18 iulie 2018, Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti va analiza si cazurile speciale ale absolventilor invatamantului gimnazial care au studiat in strainatate si, din aceasta cauza, nu au participat la Evaluarea Nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a. Pentru acesti absolventi, la media generala de absolvire a gimnaziului se iau in calcul doar rezultatele obtinute in anii de studiu parcursi in Romania.
Criteriile de inscriere in clasa a IX-a a acestor absolventi sunt stabilite de Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti si vor fi facute publice pana la data de 13 iulie 2018.
Pentru etapa a doua de admitere, depunerea cererilor se face la Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes“, din Calea Plevnei nr. 38-40, sector 1, Bucuresti, telefon 021/ 3149311, astfel:
- 3 septembrie 2018 intre orele 9.00-16.00
- 4 septembrie 2018 intre orele 9.00-16.00
- 5 septembrie 2018 intre orele 9.00-16.00
- 6 septembrie 2018 intre orele 9.00-12.00
Repartizarea candidatilor se face in data de 7 septembrie 2018, tinand cont de criteriile prevazute in Metodologia de admitere, in baza hotararilor Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti.
Elevii care au ramas cu situatia neincheiata la sfarsitul anului scolar 2017-2018, isi vor incheia situatia in luna august 2018 si vor fi repartizati in clasa a IX-a de Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti in perioada 3 -6 septembrie 2018.
Repartizare computerizata liceu 2018 Precizari privind admiterea in invatamantul special
Inscrierea si repartizarea candidatilor in unitatile de invatamant special se realizeaza de catre Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti, in perioada 5-6 iulie 2018, in functie de tipul si gradul de deficienta, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere sau de absolvire, dupa caz, si in functie de optiuni.
Locurile alocate invatamantului special vor fi ocupate utilizand aplicatia informatica centralizata.
Candidatii cu cerinte educative speciale, care nu au sustinut Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a si care solicita repartizarea in invatamantul de masa, sunt repartizati, in ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire a gimnaziului, de catre Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti, in perioada 16-18 iulie 2018.
In Bucuresti, indiferent de judetul din care provine candidatul, repartizarea in invatamantul special liceal si profesional se face la SCOALA GIMNAZIALA SPECIALA NR. 8, Str. Victor Daimaca nr. 2, sector 1, Bucuresti, telefon: 021/667.52.95.
Repartizare computerizata liceu 2018. Documentele necesare pentru inscrierea in invatamantul liceal si profesional special:
1) cerere de inscriere;
2) certificat de orientare scolara si profesionala eliberat de COSP;
3) fisa privind traseul educational, eliberata de scoala de provenienta;
4) foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
5) fisa psihopedagogica;
6) fisa medicala sintetica, in copie xerox;
7) copie dupa certificat de nastere/carte de identitate a candidatului;
8) copie dupa actele de identitate ale parintilor/apartinatorilor legali.
Repartizare computerizata liceu 2018. Precizari pentru absolventii de gimnaziu care implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2018 – 2019
Inscrierea pentru invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor care implinesc varsta de 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017 – 2018, se face la centrul special organizat la LICEUL TEORETIC BILINGV „MIGUEL DE CERVANTES”, din Calea Plevnei nr.38-40, sector 1, Bucuresti, telefon 021/ 314.93.11, dupa un orar care va fi comunicat din timp.
Depunerea dosarelor se face in perioada 10-13 iulie 2018.
Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente:
- cerere de inscriere;
- carte de identitate, certificatul de nastere si, dupa caz, certificatul de casatorie (copii simple);
- adeverinta cu notele si media generala obtinute la evaluarea nationala/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele nationale/examenul de capacitate;
- foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
- fisa medicala.
Repartizarea candidatilor se face in data de 16 iulie 2018, pe locurile publicate in brosura de admitere, in doua etape:
- Repartizarea candidatilor care au sustinut evaluarea nationala/tezele cu subiect unic/teste nationale/examenul de capacitate, in ordine descrescatoare a mediilor de admitere si a optiunilor;
- Repartizarea candidatilor nu au participat la evaluarea nationala/tezele cu subiect unic/testele nationale/examenul de capacitate, in ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII.
Repartizare computerizata liceu 2018. Cum se face departajarea
In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:
- media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
- media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
- nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale;
- nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale;
- nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor Art.10, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.
In cazul in care, la o unitate de invatamant, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate la alin. (2), lit. a), b), c), d) si e) egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.
Poti afla raspunsul la mai multe intrebari frecvente referitoare la Admitere liceu 2018 aici.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025