Rase de caini mai putin zgomotoase
Rase caini #1: Collie
Nu este chiar cea mai tacuta rasa de caini, daca ar fi fost atunci Lassie nu ar fi putut sa dezvaluie cand Timmy a cazut in put. Totusi, collie este un caine afectuos care latra doar atunci cand are un mesaj de transmis. Daca iti oferi suficienta miscare nu va deschide gura intreaga zi.
Rase de caini #2: Setter Irlandez
Un caine cu foarte, foarte multa energie. Du-l des in natura, lasa-l sa alerge cat de mult ii place si surplusul de energie nu se va transforma in latrat. Asadar, stetter-ul poate fi un excelent caine de familie daca nu-l tii inchis in casa tot timpul.
Rase caini #3: Shar-Pei
Increzator si tacut sunt cuvintele prin care este deschis acest caine din China. Este inteligent si devotat familiei, este uneori si foarte incapatanat, dar un foarte bun caine de paza care nu latra decat atunci cand este ingrijorat sau se joaca.
Rase de caini #4: Rhodesian Ridgeback
Un caine mare, impresionat cu ochi expresivi. Este destul de protectiv insa mai degraba se va interpune el intre familie si pericolul perceput inainte sa latre, sa maraie sau sa atace.
Rase caini #5: Golden Retriever
Este un animal caruia ii place sa-si multumeasca stapanul, este intotdeauna pregatit sa-si faca noi prieteni sau sa alerge dupa mingea de tenis. Daca energia ii este canalizata catre mers, alergat, inot si jocuri, atunci nici nu va latra prea mult si nici nu va deveni distructiv.
Rase de caini #6: Cavalier King Charles Spaniel
Este o rasa din ce in ce mai populara in intreaga lume. Este mic, jucaus, un caine caruia ii place compania omului si uraste sa fie singur. Poate fi foarte dulce sau dimpotriva incapatanat asa ca are nevoie de mult dresaj pozitiv pentru a deveni companionul perfect.
Rase caini #7: Saint Bernard
Face parte din familia mastifilor. Poate fi dulce, timid si incapatanat insa cu desajul potrivit si socializare aceasta rasa tacuta poate fi fantastica pentru familii sau ori utilizat ca animal terapeutic.
Rase de caini #8: Bullmastiff
Este foarte puternic si incredibil de loial. Bullmastiff-ul nu latra prea mult, insa nu este intotdeauna prietenos cu ceilalti caini (mai ales cei de acelasi sex) sau cu pisicile (datorita instinctului puternic de vanatoare).
Rase caini #9: Ciobanesc de Berna
Este o rasa de caine de talie mare, originara din Elvetia. Pe vremuri era folosit la tractarea carucioarelor cu produse, a saniilor si pentru paza. In prezent, este apreciat pentru caracterul echilibrat.
Rase de caini #10: Mastiff
Un caine de talie mare, foarte iubitor si incapatanat. Este foarte protectiv cu familia sa. Datorita fizicului cu adevarat impunator (adesea poate cantari peste 90kg), rareori trebuie sa latre pentru a pune pe oricine pe fuga.
Rase caini #11: Whippet
Este un caine „uscat” si totusi atletic. Este un companion calm si tacut caruia ii place sa se intinda pe sofa.
Rase de caini #12: Ogar Italian
Subtire, inteligent si fragil este mai degraba obraznic decat zgomotos. Totusi, este destul de greu de dresat.
Rase caini #13: Ciobanesc de Pirinei
Este un caine de talie mare cu o inima pe masura. Daca este bine dresat ciobanescul de Pirinei este calm, gentil, protector insa are nevoie de un stapan experimentat.
Rase de caini #14: Dog German
Cel mai tacut dintre caini este si cel mai mare: dogul german. Este un gigant calm care nu latra prea mult, insa si cand latra se face bine inteles.
Rase caini #15: Terra Nova
In ciuda fizicului impresionant Terra Nova este un caine foarte docil, care nu latra mai deloc. Este inteligent si curajos, foarte cunoscut pentru faptul ca iubeste copiii. Ii place sa se aseze in bratele stapanului, chiar daca este foarte mare.
Rase de caini #16: Basenji
Este numit adesea cainele care nu latra. Basenji este un caine african de vanatoare. Singurele sunete pe care acest animal le scoate sunt un fel urlete si le foloseste doar cand este foarte entuziasmat. In afara faptului ca este tacut, acest caine este activ si destul de independent.
Rase caini #17: Chin Japonez
Este un companion extraordinar. Rasa este iubitoare, plina de afectiune si sensibilitate si destul de tacuta.
Rase de caini #18: Ogar englez (Greyhound)
Prietenos si sociabil, greyhoundul se poarta in casa ca un adevarat lord englez. Tocmai de aceea este un nemaipomenit animal de companie pentru familiile care isi doresc un caine tacut. Aminteste-ti, totusi, ca este un unul dintre cei mai rapizi caini din lume asa ca are nevoie sa alerge regulat.
Rase caini #19: Bulldog
O rasa de caini calma, curajoasa si prietenoasa, ceea ce inseamna ca bulldogul este un companion minunat. De asemenea, cainele este linistit, iubitor usor de ingrijit, fara a necesitatea prea multa miscare.
Rase de caini #20: Ogar scotian
Un caine curajos, cunoscut pentru manierele sale bune, loial, dornic sa-i faca pe plac stapanului sau. Insa ogarul scotian are nevoie de multa miscare pentru a ramane sanatos si fericit. Iar odata intrat in casa este demn si tacut.
Rase caini #21: Doberman
Este un caine mai degraba tacut si foarte atent la ce se intampla in jur. Dobermanul este un excelent caine de paza.
Citeste si Cele mai inteligente 5 rase de caini
Latratul intr-o casa cu mai multi caini
Chiar si in cazul raselor de caini tacute, atunci cand ai mai multe animale cresc sansele sa inceapa sa latre intrucat se indeamna unul pe celalalt. „Este tentant sa latre impreuna si sa faca asta pentru multa vreme. Exact ca si in cazul haitelor de lupi care devin mai vocali inainte de a pleca la vanatoare”, a punctat Robinson.
Cum sa opresti latratul
Daca ai un caine care nu se opreste din latrat – indiferent ca este vorba de o rasa de caini mai tacuta sau nu – exista cateva modalitati prin care sa-l calmezi. In primul rand, trebuie sa intelegi motivul pentru care latra. Daca crezi ca plictiseala este cauza (o problema des intalnita la cainii care sunt lasati singuri in casa), atunci trebuie ca animalul sa faca mai multa miscare astfel incat sa-si consume energia si sa stea tacut in casa, sugereaza Robinson.
„Petrece timp de calitate cu cu cainele tau si el nu se va mai plictisi cand nu este langa tine”, a adaugat ea.
„Anxietatea cauzata de separare poate fi rezolvata prin despartiri si reuniuni calme care sa reduce nivelul excitatiei nervoase. Muzica relaxanta si folosirea unor uleiuri esentiale de levantita si musetel pot, de asemenea, induce o stare calm; doar pune cateva picaturi in locul in care se odihneste cainele sau in apropierea usii pe care pleci.” In cazul in care crezi ca animalul dufera de anxietate cauzata de separare, vorbeste cu veterinarul sau cu un dresor drepre tehnici pozitive de dresaj care sa te ajute in aceasta privinta.
Surse: vetstreet.com, petmd.com
foto: pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie