Psihologia jocurilor de noroc. Moduri de combatare a dependenței de jocuri de noroc - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Psihologia jocurilor de noroc. Moduri de combatare a dependenței de jocuri de noroc

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Psihologia jocurilor de noroc. Moduri de combatare a dependenței de jocuri de noroc
Moduri de combatare a dependenței de jocuri de noroc
Credit foto: Depositphotos.com

Psihologia jocurilor de noroc este un domeniu complicat. Motivațiile jucătorilor variază enorm atunci când intră într-un cazinou. Dihotomia dintre jucătorii sănătoși și nesănătoși este deosebit de puternică, așa că orice studiu al mentalității pariorilor necesită o analiză a ambelor categorii de jucători. 

Pentru oamenii de știință care cercetează psihologia jocurilor de noroc patologice, cheia este determinarea comportamentelor și motivațiilor care îi conduc pe oameni spre partea întunecată. Când devin jocurile de noroc o problemă? Care sunt semnele de pericol? Ce motivații sunt considerate problematice pentru un jucător de noroc?

Înțelegerea psihologiei dependenților de jocuri de noroc îi ajută pe cercetători să dezvolte teorii pentru combaterea jocurilor de noroc problematice.

La rândul său, acest lucru îi ajută pe terapeuți și consilierii în domeniul jocurilor de noroc să dezvolte strategii pentru a ajuta oamenii să facă față și să depășească jocurile de noroc compulsive. Atunci când un jucător patologic se confruntă cu procesele de gândire distructive care au condus la comportamentul său problematic, el poate dezvolta instrumentele și sistemul de sprijin necesare pentru a schimba acele procese de gândire.

Multe dintre deciziile pe care le iau persoanele dependente, în special cele păguboase, sunt impulsive. Comportamentul impulsiv apare atunci când punem mai mult accent pe plăcerea imediată și ajunge să ne fie dificil să ne raportăm la consecințele pe termen lung. Dopamina dorinței învinge părțile mai raționale ale creierului. Iluzia dată de posibilitatea câștigului este atât de profundă încât orice comportament care are acest scop devine extrem de puternic.

Citeste continuarea aici.

Clinica Aproape – Permite-ți să fii bine!

Tel: 0722187700

Mail: contact@clinicaaproape.ro

Facebook: https://www.facebook.com/clinica.aproape

foto: Depositphotos.com

Data articol: 06/01/2025