Previziunile părintelui Arsenie Boca. S-au împlinit 33 de ani de la trecerea lui în veșnicie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Previziunile părintelui Arsenie Boca. S-au împlinit 33 de ani de la trecerea lui în veșnicie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Previziunile părintelui Arsenie Boca. S-au împlinit 33 de ani de la trecerea lui în veșnicie
Previziunile părintelui Arsenie Boca
Credit foto: Depositphotos.com

Părintele Arsenie Boca a fost considerat „Sfântul Ardealului” a rămas permanent în memoria colectivă. Deși s-au scurs 33 de ani de la moartea monahului, prezicerile lui despre România pare că se adeveresc rând pe rând. Cele mai sumbre previziuni despre țara noastră au fost rostite de părintele ca un avertisment pentru români.

Cele mai sumbre previziuni ale lui Arsenie Boca despre țara noastră

Părintele Arsenie Boca a trăit o viață ascetică, fiind mereu urmat de credincioși pentru sfaturile lui. Era considerat sfânt, mai ales pentru darul înainte vederii pe care l-a primit în dar de la Dumnezeu. Astfel, acesta reușea să vadă dincolo de „ochii lumești”. Vedea necazurile, bucuriile,dar mai ales păcatele oamenilor.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Se spune că părintele le spunea celor care aveau păcate grele, în prezența tuturor despre ele. Nu puține femei au primit mustrarea pentru avorturile făcute.Cele mai impresionante previziuni erau legate de viitorul țării, dar și despre credință.

De altfel, dincolo de asprimea cj care își îndeplinea misiunea, părintele avea o mângâiere duhovnicească aparte. Credincioși din întreaga țară veneau la el pentru a primi îndrumare și iertare a păcatelor. De cele mai multe ori, sute de oameni se strângeau la mănăstirea Sâmbăta de Sus pentru a-l asculta.Acest fenomen a atras atenția comuniștilor care au dorit oprirea lui.

Părintele Arsenie a suferit apoi prigoana, fiind trimis pentru astfel de fapte la Canalul Dunării pentru muncă silnică.

În închisoarea comunistă prin care a trecut nu ezita să răspândească în continuare suflul credinței. Se spune că și unii dintre cei mai aprigi gardieni a trăit pe pielea lui o minune prilejuită de părintele.

Minunile părintelui Arsenie Boca din timpul arestului

Deși avea interzis să mai slujească, noaptea, părintele Arsenie îngenunchea în celulă și se ruga. Gardienii dorind să oprească acest lucru, obișnuiau să privească pe gaura cheii. Într-un din nopți , celula de deținut  a părintelui s-a umplut de lumină și de îngeri cu aripi. Gardienii priveau acest lucru cu uimire prin gaura cheii. Vrând să deschidă ușa pentru a vedea dacă totul este real, mare le-a fost mirarea! Părintele Arsenie era îngenuncheat la rugăciune singur. Monahul le-a rostit cu blândețe.

„Ce-ați pățit mă? V-au alarmat îngerii?”

Ieșit mai târziu din închisoare, părintele Arsenie avea în continuare opreliștea regimului în a sluji. Cu toate acestea continua să primească mii de oameni care voiau să îi asculte sfaturile. Printre acestea, se numărau și previziuni despre România. Părintele Arsenie a prevestit inclusiv sfârșitul lui Niculae Ceaușescu.

De altfel, monahul le-a dezvăluit previziunile lui chiar celor doi soți, Elena și Niculae Ceaușescu. Cele mai înspăimântătoare vizau data decesului lor.

Citește continuare pe PUTEREA.RO

foto: Depositphotos.com

Data articol: 02/12/2022