Shop
Ultimele 100 de articole

Pregătiri de CANICULĂ. Cum să te hidratezi? Ce recomandă medicii

19 iunie 2012, , Vizualizări: 125
sfatulparintilor.ro - canicula sfaturi

Primele corturi dotate cu aer condiţionat, medicamente şi aparatură de specialitate vor fi amplasate, în zonele centrale şi în cele aglomerate, de marţi, în Capitală, iar programul ştrandurilor şi cel al băilor publice va fi prelungit până la ora 22.00.

Medicii recomandă ca pe parcursul zilei să fie făcute mai multe duşuri calduţe

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în caz de necesitate, cetăţenii au la dispoziţie şi două puncte de prim-ajutor cu personal medical specializat, aparatură medicală şi medicamente, apă şi aer condiţionat. Punctele de prim ajutor sunt în Pasajul Unviersităţii şi în Complexul Grozăveşti.

Având în vedere temperaturile ridicate, atât programul ştrandurilor administrate de municipalitate – ştrandurile Dâmboviţa şi Giuleşti, cât şi programul băilor publice Griviţa şi Giuleşti va fi prelungit până la ora 22.00, precizează reprezentanţii Primăriei Capitalei, luni, într-un comunicat. Copiii cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit la băile publice.

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în zilele caniculare să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00 şi să consume zilnic, la fiecare 20 de minute, câte un pahar cu apă, chiar dacă nu există senzaţia de sete.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă”, potrivit specialiştilor Ministerului Sănătăţii.

Medicii atrag atenţia că în zilele cu temperaturi foarte ridicate nu trebuie consumat alcool, nici măcar bere sau vin, deoarece aceste băuturi favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Totodată, este recomandată evitarea consumului în exces a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu