Shop
Ultimele 100 de articole

Pasaportul temporar pentru minori – acte, taxe, timp de asteptare (P)

14 martie 2019, , Vizualizări:
Pasaportul temporar pentru minori

In cazul in care urmeaza sa pleci cu cel mic intr-un calatorie spontana, peste granitele tarii, exista varianta efectuarii unui pasaport temporar, pe care copilul il poate folosi pe parcursul urmatoarelor 12 luni.

Citeste cu atentie informatiile de mai jos si afla cum poti obtine pasaportul temporar pentru copil cat mai repede si mai usor.

 

 

1. Depunerea actelor necesare

Daca ai de a face cu o situatie urgenta, este esential sa te informezi temeinic si sa pregatesti rapid toate actele solicitate de autoritati. In caz contrar, procesul de eliberare a pasaportului se poate prelungi semnificativ si risti sa nu primesti documentul in timp util pentru plecare.

Pentru efectuarea unui pasaport temporar pentru cel mic, vei avea nevoie de urmatoarele lucruri:

In cazul in care cererea este efectuata de un singur parinte, va fi nevoie sa prezinti si cateva acte aditionale, precum procura sau declaratia celuilalt parinte, hotararea de incredintare a minorului si alte documente, in functie de fiecare situatie in parte. Citeste regulile cu mare atentie si contacteaza autoritatile specializate in caz ca ai neclaritati.

 

 

2. Taxele implicate

Taxele pentru un pasaport temporar sunt de aproximativ 100 RON, la care se pot adauga cheltuieli suplimentare pentru obtinerea sau intocmirea rapida a anumitor acte necesare.

 

Daca ai fost luat prin surprindere de o situatie neprevazuta si nu ai momentan la dispozitie suma impusa pentru eliberarea pasaportului, poti gasi rapid credite foarte avantajoase aici.

Poti obtine suma dorita, de la 100 pana la 2000 RON in doar cateva minute, procesul desfasurandu-se in intregime online. Nu ai nevoie de adeverinta de venit, giranti sau garantii si vei primi un raspuns in cel mult 15 minute. In plus, intregul proces este foarte flexibil.

 

 

3. Durata pana la primire

Daca achiti taxele necesare la sediul Postei Romane, vei petrece acolo intre 10 si 60 de minute. Cu toate acestea, ai posibilitatea sa scurtezi timpul de asteptare platind online.

Este important sa retii, totusi, ca procesarea platilor pe internet dureaza minimum 24 ore. Astfel, daca ai nevoie de pasaportul temporar in aceeasi zi cu depunerea cererii, ar fi indicat sa folosesti o metoda de plata pe care sa o poti dovedi cat mai repede, prin intermediul unei chitante.

Pentru efectuarea pozei standard, va trebui sa mergi la ghiseul de pasapoarte, unde timpul de asteptare poate varia intre 20 de minute si o ora, in functie de fluxul din ziua respectiva. Eliberarea pasaportului propriu-zis in regim de urgenta poate dura de la doua pana la trei ore.

Acestea fiind spuse, daca doresti sa obtii un pasaport temporar pentru un minor, ia in calcul informatiile de mai sus si incepe demersurile cat mai repede, pentru a te asigura ca documentul va fi eliberat in timp util.

Cuvinte cheie:

Organic India
seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu