Shop
Ultimele 100 de articole

Parinti si specialisti reuniti la IACB 2018

09 august 2018, , Vizualizări: 1,247
IACB 2018 - Laban photos (31)

Conferinta Internationala IACB 2018 vine ca o continuare fireasca dupa succesul de anul trecut si devine cel mai important eveniment din Romania dedicat autismului.

Conferinta este organizata de catre AITA – Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, si aduce la  Bucuresti parinti, specialisti, persoane cu autism, reprezentanti ai ONG-urilor din tara, numerosi lectori romani si internationali.

 

Conferinta se defasoara pe parcursul a 3 zile, in perioada 19 – 21 octombrie 2018.

 

Se vor supune discutiei terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii si abordari, identificand atat nevoi cat si solutii si resurse, prin lucrari complex documentate. Lectorii ne vor incanta cu dovezi stiintifice, dar si cu multa emotie, devenind, ca de fiecare data, pentru multi dintre noi, inspiratie si modele de buna practica din Romania si din alte tari.

 

IACB pune in centru evenimentului parintii copiilor cu autism, care reprezinta vocea cea mai puternica si forta in a  schimba lucrurile in Romania in acest domeniu. Carmen Moldovan si Ana Dragu sunt doua mamici exceptionale, devenite specialisti pentru a-si sustine copiii cu autism.

 

Ana Dragu este mamica unui copil cu autism, dar, in acelasi timp, este si psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental in supervizare, terapeut ABA, presedinte Asociatia Autism Europa Bistrita, coordonator Centrul de Resurse si Referinta in Autism „Micul Print” Bistrita. Are o experienta de peste 8 ani de asistenta socioterapeutica pentru persoanele cu tuburari din spectrul autism si familile acestora. Ana Dragu este autorul cartii „Maini cuminti – Copilul meu autist” si fondatorul revistei despre autism „2 Elefanti”.

De la infiintare Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print a avut o misiune speciala: integrarea copiilor cu TSA in invatamantul de masa. In prezent, in Bistrita-Nasaud, zeci de copii cu tulburari de spectru autist, indiferent de gradul de afectare, frecventeaza invatamantul de masa. In ultimii 2 ani, 250 de cadre didactice din judet au fost formate de specialistii Centrului in tehnici de integrare a copiilor cu cerinte educative speciale in general si autism in special in invatamantul de masa. Succesul a fost posibil datorita colaborarii cu autoritatile locale si, mai ales, datorita unui nivel inalt de abilitare si implicare a parintilor. Beneficiarii nostri isi cunosc drepturile, stiu ce e mai bine pentru copii lor si sunt implicati inclusiv in procesul terapeutic.

 

Carmen-Adriana Moldovan este expert fiscalitate licentiata a Academiei de Studii Economice Bucuresti, consultant fiscal acreditat de Camera Consultantilor Fiscali din Romania, Auditor financiar acreditat, Expert contabil acreditat de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania. De asemenea este mama a doi baieti gemeni, in varsta de 9 ani diagnosticati in anul 2012 cu TSA, scolarizati amandoi in scoli de masa si evoluand (unul din ei) spre diagnosticul de Asperger.

 

Carmen Moldovan vine la IACB cu toata experienta si caldura, forta si grija pentru pentru persoanele cu autism si ne prezinta drepturile legale ale copiilor, parintilor si adultilor cu autism din Romania: dreptul de a avea insotitor la gradinita sau scoala, facilitatile fiscale, drepturile la concedii de odihna sau de boala, etc.

 

In Romania, ca de altfel peste tot in lume, parintii sunt o voce, care alaturi de specialisti schimba lucrurile si mentalitatile si au grija ca drepturile copiilor, parintilor si adultilor cu autism sa le fie respectate.

 

Daca pana acum aveai impesia ca nu stii de unde sa o apuci sau care sunt resursele la care poti apela, e timpul ca lucrurile sa se schimbe si totul sa devina mai usor. Informatiile de care ai nevoie sunt puse la un loc pentru tine in cadrul IACB.

 

Pe larg, despre evenimentul la care va asteptam in toamna, gasiti informatii pe www.iacb.ro

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Centrul Inimii
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu