Shop
Ultimele 100 de articole

Mișcarea națională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, o mare alianță de valori

07 octombrie 2018, , Vizualizări:
Nestle SETS

De la lansarea sa în 2011 de către echipa Fundației PRAIS, mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS a fost recunoscută internațional ca model de bune practici în cadrul rețelei Epode International Network – EIN, cea mai mare alianță globală pentru prevenirea obezității infantile și promovarea unui stil de viață sănătos, reunind 34 de programe care se bazează pe metodologiile EPODE. Din această alianță face parte și țara noastră prin SETS, alături de alte 23 de țări precum: Franţa, Belgia, Anglia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă.

Din 2011 și până astăzi, comunitatea națională SETS a reunit 179.947 de elevi din clasele primare, 250 de şcoli, 3.000 de cadre didactice, peste 359.000 de părinţi şi peste 2 milioane public larg din 5 orașe din România: București, Cluj-Napoca, Timişoara, Ploiești și Roman. Începând cu acest an, mișcarea SETS s-a dezvoltat și în 14 comunități rurale din județele Prahova și Timiș.

Elevii și familiile incluse în proiect au avut constant acces la informații despre beneficiile alimentaţiei echilibrate, stării de bine, beneficiilor activităţilor fizice zilnice şi sportului în general, importanţa hidratării, a somnului şi igienei personale, precum şi a relaxării prin joc, alături de familie şi prieteni.

Sondajele și studiile realizate constant de echipa Fundației PRAIS au relevat impactul pozitiv al acțiunilor de mare amploare derulate în școli.

„Reușita mișcării naționale SETS are la bază capacitatea echipei noastre de a angaja într-o mare alianță de valori locale și internaționale parteneri instituţionali, companiile fondatoare, membre în cadrul Romalimenta, mari organizaţii medicale şi sportive, mediul academic, precum şi specialişti reputați. Împreună, reușim să ne aducem aportul la schimbarea în bine a obiceiurilor de stil de viață ale copiilor și familiilor acestora în orașele unde suntem prezenți”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

Noua etapă a mișcării naționale, denumită SETS2020, este o continuare pentru 3 ani a efortului comun de a promova starea de bine a copiilor și beneficiile unui stil de viață echilibrat.

Rezultatele înregistrate în această nouă ediție confirmă toate așteptările: în concursul GymClass – Gimnastică de înviorare în clasă, 11.413 elevi susținuți de 462 de cadre didactice din 105 școli au făcut 2.878 de activități. Creativitatea și spiritul de echipă au fost stimulate în cadrul #SETSFlashMob – Dans în grup, cele 138 de flashmob-uri la care au participat 9.751 de elevi, fiind coordonate de 491 de cadre didactice din 82 de școli. Totodată, 2.031 de activități 10 minute SETS au angrenat 5.874 de elevi și 227 de cadre didactice din 56 de școli.

Dezvoltarea în mediul rural a unei ediții pilot SETS a marcat o primă reușită în cele 14 comunități activate. În doar 3 luni, 2.144 elevi și 121 cadre didactice din 14 școli au realizat 366 activități, fiind premiați pentru reușita lor.

Ana-Maria Doxan

„În calitate de Membru Fondator, ne-am implicat activ în tot ce a însemnat până acum mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!”. Acest proiect se aliniază obiectivelor inițiativei noastre globale „Nestlé for Healthier Kids” de a susține părinții și pe cei care îngrijesc copiii în a crește o generație tânără sănătoasă. Astfel, ne-am angajat la nivel global ca până în anul 2020 să reducem sarea cu încă 10% și zaharurile adăugate cu încă 5%, pentru că din anul 2000 și până acum compania a înregistrat o reducere de peste 34% în acest segment.  De asemenea, pentru toate produsele Nestlé vom adăuga cel puțin 750 de milioane porții de legume, 300 de milioane de porții de cereale bogate în fibre, nuci și semințe. Totodată, pe lângă eforturile interne, vom fi alături de toți ceilalți parteneri ai SETS și vom continua să ne aducem contribuția la reușita proiectului.”, a declarat Ana-Maria Doxan, Communication Director, Nestlé România.

La finalul ediției 2017-2018, echipa Fundației PRAIS a realizat un sondaj în cadrul școlilor active, 99,7% dintre respondenți au declarat că mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS2020 are un impact pozitiv asupra comportamentului și obiceiurilor de stil de viață al elevilor din ciclul primar.

În septembrie 2018 a începeput noua ediție anuală SETS2020 care va angrena peste 40.000 elevi din ciclul primar din orașele și comunele care fac parte din mișcarea națională.

 

 

Mai multe informații, găsiti în infograficul mai jos

 

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax