Acrilamidele, compuşi secundari, toxici, prezenţi în hrana procesată, afectează dezvoltarea fătului în uterul mamei care consumă hrană procesată de tip fast-food sau junk-food în timpul sarcinii. Specialiştii le avertizează pe femeile însărcinate care poftesc la astfel de meniuri să se abţină pentru binele viitorului lor copil. Hrana de acest tip, spun ei, consumată în timpul sarcinii, este la fel de dăunătoare pentru făt – şi nu numai pentru el – în aceeaşi măsură în care este şi fumatul, scrie RTV.NET.
Meniurile de tip junk-food, cum sunt cartofii prăjiţi industrial, de pildă, conţin un produs toxic, foarte periculos pentru organism, numit acrilamidă. Ingerat de către femeile însărcinate, acesta influenţează în mod negativ sănătatea şi evoluţia fătului.
Vezi la ce pericole îţi expui bebeluşul nenăscut prin consumul de fast food pe RTV.NET.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!